Flera förändringar i KDFF-truppen

Kristianstads DFF stuvar om i truppen inför den så viktiga omstarten i damallsvenskan. 18-åriga Antonia Göransson har skrivit på samtidigt som Veronica Persson lånas ut till Vittsjö.
Sport • Publicerad 29 juli 2008

Göransson kommer närmast från LdB FC Malmö och trivs bäst som mittfältare.

Mot Öster testades hon dock som forward i 75 minuter. Samma sak gällde för amerikanska nyförvärvet Alissa Oldenkamp.

– Hon har kvalitéer och nu får hon i princip en försäsong med oss. Hon har bra spelförståelse, teknik och skjuter med båda fötterna, säger sportchefen Ulf Berglund om Oldenkamp.

Med Antonia Göransson är det en spelare med stor potential.

– Men hon kan mycket väl komma till i matcherna efter sommaren, menar Berglund.

Samtidigt kan förlusten av Elin Bjerre komma att bli mer kännbar än väntat för KDFF. Susanne Moberg är avstängd i omstarten mot Umeå Södra och anfallsalternativen är få. Kvar finns egentligen bara Frida Petersson.

– Det var väl lite därför vi testade både Oldenkamp och Antonia som anfallare mot Öster. Vi har få alternativ där för tillfället, säger Berglund.

På mittfältet är det däremot gott om alternativ. Därför kommer utlåningen av Veronica Persson mer lägligt.

– Hon har haft svårt att ta en plats och har fått lite speltid och då är hon för bra för att stanna kvar hos oss. Detta kan nog bli bra både för Veronica och Vittsjö.

Också Victoria Falk kan komma att lånas ut, då till Stattena. Nyförvärvet hade skadeproblem i början av säsongen och har därefter inte lyckats spela sig in i laget.

Men sportchef Berglund är hoppfull inför omstarten.

– Umeå Södra ska vi bara slå. Det är nu i de två första matcherna allt avgörs om vi kan vara lite lugnare de sista sex matcherna eller om det blir lite tuffare.

Robin Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.