Annons

Flera kampsporter kan bli förbjudna i Sverige

Sport • Publicerad 22 augusti 2001

BUDO. Det är inte alls säkert att utredningen som bland annat ska se över lagen mot proffsboxning slopar det 30 år gamla förbudet. Däremot kan lagen utökas och omfatta fler våldsamma kampsporter.

Riksdagen behandlar nästan varje år motioner med krav på att det svenska proffsboxningsförbudet slopas. Samtliga har hittills avslagits.

Annons

Men den utredning som nu ska påbörjas kan lika gärna komma fram till att fler sporter ska förbjudas på svensk mark. Vid sidan av proffsboxningsförespråkarnas motioner har riksdagen även behandlat motioner med krav på att bland annat professionell thaiboxning och kickboxning skall omfattas av lagen.

–Det är en lika trolig utveckling, måste man säga, utan att föregripa utredningen, säger Keneth Wising, idrottshandläggare på näringsdepartementet.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons