Folkesson bäddade för dramatik på Mantorp

Stefan Folkesson har ett gyllene år 2004. Andraplatserna har bytts ut mot segrar. I går var det dags igen – vinst i Veidec Trophy.
Sport • Publicerad 16 augusti 2004

Gårdagens seger på klassiska Gelleråsbanan innebär att Stefan Folkesson spetsade till tätstriden i Veidec Trophy.

Han ligger trea i totalställningen, nio poäng efter Jimmy Lindström och fyra efter Christer Lindholm. Det bäddar för dramatik inför finalen på Mantorp där dubbla poäng står på spel.

– Det är faktiskt så jämnt att den av oss tre som är först över mållinjen också blir den som vinner mästerskapet, säger Stefan Folkesson. Gårdagens seger var ännu en i raden av snygga förarprestationer av Stefan. Han har verkligen blivit en vinnare.

De fem första varven låg han i bakhjulet på Jimmy Lindström och stressade. Sedan laddade han vad som gick och tog sig förbi.

– Resten av loppet var jag jagad, men jag hade hela tiden mellan en halv och en och en halv sekund till godo, säger Stefan Folkesson.

Det stora målet för Stefan Folkesson och hans sponsorer den här säsongen har varit seger i just Veidec Trophy, och chanserna att lyckas finns alltså kvar inför finalen, men det kan ske på bekostnad av ett EM-guld. Stefan leder EM med fem poäng när tre deltävlingar återstår. Men han missar en av de tre.

– Tävlingarna på Mantorp sammanfaller med näst sista deltävlingen i EM, och det kan förstås kosta värdefulla poäng, säger Stefan.

Förhoppningen är förstås att ett bra resultat i Holland första helgen i september liksom i EM-finalen i Spanien i oktober.

Önskescenariot är förstås självklart – både seger i Veidec Trophy och EM-guld. 2004 kan verkligen bli ett oförglömligt år för Stefan Folkesson.

Joachim Stenbäcken

ROADRACING KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.