För Tosteberga var oavgjort en besvikelse

FOTBOLL 1–1 i skandalmatchen förra veckan. 2–2 på hemmaplan. Två poäng mot bottenlaget Kågeröd är en klar besvikelse för Tosteberga/Nymölla. – Ska jag vara ärlig tycker jag vi är bra mycket bättre än dem, säger tränare Mats Andersson.
Sport • Publicerad 21 juni 2001

Så sant. I matchen på Tosteberga IP är det klar klasskillnad mellan blåklädda Tosteberga och svart-vitrandiga Kågeröd från start.

Ändå leder Kågeröd två gånger om i matchen, först med 1–0 och sedan med 2–1.

– Obegripligt. De har två chanser och gör två mål, utöver det har de ingenting. Inte ens ett spel, säger Mats Andersson.

Tosteberga kvitterar till 1–1 i den 14:e minuten, när Johan Berntsson nickar in en hörna, och därefter dominerar hemmalaget matchen fullständigt.

Därför kommer det som en kalldusch när Kågeröd kontrar, och samme Berntsson fäller Kågeröds Markus Lindberg på väg in i straffområdet. Den efterföljande straffen placerar Lars Björkström in till 1–2.

Och även om Tosteberga fortsätter att dominera spelmässigt så är målchanserna som skapas alldeles för få. Det krävs ytterligare en straff, efter en hands i Kågeröds straffområde för att Tosteberga ska kvittera.

En straff som Zoran Arsenovic snyggt och kraftfullt dundrar in.

– Det är den första straff jag lagt sen jag kom till detta laget, säger mittfältaren, som kom till Tosteberga från Trolle/Ljungby i år.

nDu räddade en viktig poäng där?

– Det var enormt skönt att få sätta den. Man har ju missat en och annan straff under sin karriär, säger Zoran.

I slutet av matchen är det hemmalaget som pressar på. Kågeröd verkar tämligen nöjt med en poäng, för Tosteberga känns det som en förlust.

2–2 innebär att Tosteberga behåller avståndet till nästjumbon Kågeröd.

– Men hade vi tagit de tre poäng vi borde tagit mot det här laget så hade vi drygat ut avståndet mot botten, suckar Mats Andersson.

Av Cecilia Svensson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.