Annons

Förlust för Bäckström i 1 000:e NHL-matchen

Washingtons stjärna Nicklas Bäckström äntrade isen för 1 000:e gången i NHL. Jubileumsmatchen hade kunnat bli en enkel seger, men jumbolaget Buffalo skrällde och vann mot topplaget med 5–2.
I nattens delstatsderby mellan Tampa Bay och Florida blev Victor Hedman matchhjälte med ett avgörande mål i förlängning.
Ishockey • Publicerad 16 april 2021
Washingtons center Nicklas Bäckström hyllades i hemmaarenan inför sin 1000:e NHL-match på torsdagskvällen. Här står han tillsammans med sonen Vince, till vänster, dottern Haley, sambon Liza Berg och dottern Alizee.
Washingtons center Nicklas Bäckström hyllades i hemmaarenan inför sin 1000:e NHL-match på torsdagskvällen. Här står han tillsammans med sonen Vince, till vänster, dottern Haley, sambon Liza Berg och dottern Alizee.Foto: Nick Wass/AP/TT

På pappret såg det ut att kunna bli en enkel hemmaseger för topplaget Washington Capitals, som leder sin division i NHL – men vinden har vänt för det tidigare förlustlaget Buffalo Sabres. Sedan dess rekordlånga förlustsvit på 18 matcher tog slut för drygt två veckor sedan har laget tagit poäng i åtta av de senaste tio matcherna.

– Hela laget ska verkligen ha kredd. Vi begränsade deras bra chanser, säger Buffalos nye tränare Don Granato efter matchen, rapporterar nhl.com.

Annons

Bland Buffalos fem målskyttar fanns Victor Olofsson, som på egen hand fixade 2–1-målet någon minut in i den andra perioden. Det var 25-åringens tolfe mål för säsongen. Lagkamraten Rasmus Asplund avslutade med att passa fram till 5–2-målet i slutsekunderna.

– Det var väldigt roligt att se grabbarna arbeta så hårt och få utdelning för det, säger Granato.

"Dåliga beslut"

Nicklas Bäckström spelade fram till Washingtons reduceringsmål 2–3 och utsågs till en av matchens stjärnor, men det räckte inte. Det var Buffalos kväll.

– Jag tycker att vi saknade lite tävlingsgnista och dåliga beslut flera gånger kostade oss segern i dag, säger Washingtons forward Lars Eller.

Washington har varit 33-årige Bäckströms hem enda sedan NHL-debuten den 5 oktober 2007 och Gävlesonen är därmed den 14:e aktive spelaren i ligan som har spelat 1 000 matcher för ett och samma lag. Han ligger just nu på tredje plats i den svenska NHL-skytteligan med totalt 14 mål, strax bakom Colorados Gabriel Landeskog och New York Rangers Mika Zibanejad.

Hedman avgjorde

I Florida var det delstatsderby mellan Florida Panthers och Tampa Bay Lightning – och det blev en match som både inleddes och avslutades med svenska målskyttar. Florida tog kommandot i den första perioden med ett mål av Patric Hörnqvist, framspelat av Alexander Wennberg.

Men Tampa Bay kom in i matchen och lyckades vända två underlägen. Vid full tid stod det 2–2. Redan 54 sekunder in i förlängningen kom Tampas svenske backstjärna Victor Hedman fri framför mål och visade sin iskyla genom att vänta ut Florida-målvakten Chris Driedger och sedan placera pucken bakom hans utsträckta ben.

– Jag försökte ha tålamod, och lyckades hitta bakre delen av målet, säger Hedman.

Det var succébackens åttonde mål för säsongen, men redan på lördag har Florida chans på revansch.

– Det var en jämn match och allt kan hända, och jag tycker ändå att vi gjorde allt rätt, säger Floridas tränare Joel Quenneville.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons