Annons

Fortsatt måltorka – Växjö kvar på jumboplats

Bibehållen nolla bakåt och en inspelad poäng skapade ingen förnöjsamhet hos damallsvenska jumbolaget Växjö.
Fotboll • Publicerad 20 juni 2021

Två gjorda mål, varav ett på straffspark, som offensivt facit från säsongens nio inledande matcher har försatt Växjö i ett besvärligt tabelläge i damallsvenskan. Laget har just nu fyra poäng upp till säker mark.

– Vi hade absolut behövt tre poäng i dag, självklart hade det varit skönt, säger Växjös tränare Maria Nilsson.

Annons

TT: Hur jobbar ni för att få fart på ert målskytte?

– Det är en svår balansgång, det gäller att inte ha för mycket fokus på det. Vi har några chanser i dag, men det är klart att vi jobbar på vårt offensiva spel, säger Maria Nilsson.

Streckmatch i högsommarvärme

Dramatiska fotbollsmatcher kring de nedre strecken inramas många gånger av höstrusk samt tänd elljusbelysning. Det fanns dock ingen tvekan om att den här matchen i högsommarvarma Växjö innebar en vattendelare för bottenstridens närmaste framtid.

– Säsongen är lång. Det kan låta klyschigt, men det gäller att ta en match i taget, betonar Maria Nilsson.

– Det gäller att inte tänka för mycket utan istället bara köra, säger Emmi Alanen.

Matchen var genomgående en händelsefattig tillställning som bjöd på få klara målchanser. Med dryga kvarten skapade dock Växjö två hörnor som båda blev till skarpa målchanser. Men Kelsey Daugherty i Djurgårdens mål klarade de båda farliga nickar som hemmaspelarna skickade mot hennes kasse.

TT: Måltorka och bollen ville inte in trots de fina lägena. Hur hanterar ni det mentalt?

– Vi kan bara fokusera på det som vi kan påverka på planen och försöka göra det ännu bättre. Vi ska fortsätta att tro på oss själva och vårt eget spel, säger Emmi Alanen.

"Poängen som räknas"

Varken hemmalaget eller gästerna kom sedan nära ett matchavgörande mål. Växjö har ytterligare tre chanser till att ta säsongens första seger innan damallsvenskan gör uppehåll med anledning av OS i Tokyo.

– Det är en lång säsong, vi vet att vi klarar av pressen, säger Emmi Alanen och tänker på Växjös starka höstsäsong i fjol som tog laget från bottenstrid till tabellens övre halva.

– Vi vet hur läget ser ut och det är poängen som räknas. Försvarsspelet har fungerat bra under hela säsongen, det gäller att få till det framåt också, säger Maria Nilsson.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons