Annons

Fotboll utan förlorare

FOTBOLL ÅSUM. Spännande fotboll utan förlorare. Det finns – i Lilla Gärdscupen. Efter lördagens säsongsfinal fick alla pris.
Sport • Publicerad 18 september 2001

Det viktigaste är inte alltid att vinna. Fråga bara alla killar och tjejer som fick gå fram och ta emot sitt pris av Mjällbystjärnan Torbjörn Nilsson på Åsums Idrottsplats.

I Lilla Gärdscupen finns ingen tabell, ingen sammanlagd vinnare. I stället ligger fokus på att ha kul både på och utanför fotbollsplanen. I helgen spelades den stora säsongsfinalen och det bjöds på en hel del underhållning från de deltagande lagen.

Annons

Bladetsporten följde matchen mellan Vanneberga och Vittskövle, en match med bra passningsspel, högt tempo och snygga mål. Två av fullträffarna svarade Vannebergas Andreas Sjöberg för. Han hittade formen i årets allra sista match i Gärdscupen.

– Det är hans två första mål den här säsongen, förklarar Manolito Stedt som tränar laget tillsammans med Tommy Sjöberg. Andreas Sjöberg nickar instämmande och intygar att fotboll och Lilla Gärdscupen är kul.

I Vannebergalaget finns 16 fotbollstokiga tjejer och killar mellan sex och åtta år.

– Det är en siffra som har ökat efterhand. När vi började var det sex spelare, berättar Manoliti Stedt.

– Det är full rulle på ungdomsfotbollen i Vanneberga och vi har lag i alla åldrar.

Matchen mot Vittskövle slutade med förlust – 2–5. Tidigare under säsongen har laget radat upp segrar i Lilla Gärdscupen. Vanneberga har haft sällskap av totalt 18 andra lag i cupspelet som funnits i fem år. Arrangörsklubben Åsums BK har stått för två av speldagarna.

De andra har klubbarna som är med i Lilla Gärdscupen hjälpt till med att arrangera.

– Det är väl en av de saker som gör att vi har en bra sammanhållning, säger tävlingsledaren Anders Svensson.

– Cupen har blivit stor och det blir fler lag varje år.

I våras spelades Lilla Gärdscupen vid sex tillfällen. I höst har det blivit fem gånger. Och räkna med att det blir något liknande nästa år – då är nämligen Lilla Gärdscupen tillbaka, för sjätte gången.

Av Anders Thell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons