Annons

Fotbollen och EU överens

FOTBOLL EU och fotbollens huvudorganisationer har nått ett avtal om ett nytt övergångssystem för spelare. Efter ett nästan fem timmar långt möte blev avtalet klart som ändade flera års konflikt mellan EU:s och fotbollens regelverk.
Sport • Publicerad 6 mars 2001

Sent på måndagskvällen hölls en presskonferens där de stora dragen i överenskommelsen presenterades:

Om spelare under 23 år kontrakteras, ska klubben han lämnar ersättas. .Internationella övergångar för spelare under 18 år tillåts, men under vissa omständigheter.En längre period för köp och försäljning av spelare införs, samt en kortare period under säsongen. I praktiken blir det under europeisk sommar och under vinteruppehåll. Dock gäller ett klubbyte per spelare och säsong.

Annons

Spelarkontrakt ska gälla från ett till fem år. Upp till 28 års ålder ska kontrakt gälla under minst tre år..

Svenska fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell var mycket nöjd då han nåddes av avtalet.

–Jag är oerhört glad att fotbollen har nått ett avtal.

–Vid en överblick ser man att det måste till en hel del arbete innan man kan säga att det finns ett klart avtal när det gäller precisa detaljer.

Från TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons