Annons

Fotbollsspelare anmäld för misshandel

FOTBOLL Toppmötet mellan Linköpings FF och IK Tord i fotbollens division 2 blev dramatiskt – inte bara på planen. Enligt Östgöta Correspondentens radioredaktion har en av Tordspelarna polisanmälts för misshandel av en Linköpingssupporter.
Sport • Publicerad 14 augusti 2001

Bråket ska ha uppstått sedan Linköpingssupportrar blivit upprörda över en Tordspelares segergest efter lagets avgörande 2–1-mål.

De sökte upp honom efter matchen för att, enligt en supporter, be om en ursäkt. Spelaren gick dock omedelbart in i spelarbussen.

Annons

Linköpingssupportrarna hävdar att två av hans lagkamrater istället kom fram till gruppen, varpå en dispyt uppstod. Supportrarna hävdar att en spelare utdelade ett slag mot kinden mot en 16-åring i gruppen.

Stämningen blev allt mer hätsk, men ledare från LFF lyckades avstyra ett större bråk. LFF-fansen hindrade då Tords spelarbuss från att lämna Folkungavallen innan polisen anlände.

–Det är så dålig stil. De är ju ändå professionella fotbollsspelare, säger den 16-årige supportern till Correns radio.

16-åringen har gjort en polisanmälan.

–En förundersökning har inletts. Det hela kommer att handläggas av våldsroteln, säger Håkan Evertsson, vakthavande polisbefäl.

Ett inledande förhör har hållits med den 16-årige pojken. Ytterligare förhör med spelare ur Tord väntas ske inom kort.

Tords tränare Roger Ahl är kritisk till den bristande säkerheten kring matchen:

–Det borde ha funnits fler vakter och även poliser. Vi kände oss inte säkra på platsen, säger han till Correns radio.

Tony Lönn, vice ordförande i Linköpings FF, beklagar situationen:

–Vi har aldrig upplevt något liknande tidigare. Självklart måste vi göra en översyn.

Under kommande vecka ska LFF diskutera hur säkerheten ska kunna förbättras. Tord kommer att lämna in en anmälan till Svenska Fotbollförbundet.n

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons