Annons

Framgångsrik premiär för Anna Hassö

RIDSPORT Många lokala ekipage fanns på plats Flyinge i helgen när Vellinge ordnade första starten i fälltävlan. En del bra prestationer gick att utläsa trots en del ringrost efter vintern på både häst och ryttarsidan. Under de båda tävlingsdagarna var det Anna Hassö som lyckades bäst.
Sport • Publicerad 3 april 2001
Anna Hassö var mycket nöjd med sina prestationer. Roligast att rida är den lilla hingsten Texas som här klarar ett av hindren på banan.
Anna Hassö var mycket nöjd med sina prestationer. Roligast att rida är den lilla hingsten Texas som här klarar ett av hindren på banan.Foto: Liten men naggande god.

Första utomhustävlingen för året är inte alltid lätt. I det första momentet dressyren var det många hästar som såg lite spända ut. I den följande hoppnigen blev det lite väl mycket fart på en del ekipage vilket förde med sig en eller ett par rivningar.

De felfria ekipagen var sällsynta. Tävlingens höjdpunkt och avslutande moment, terrängen blev ett problem för vissa ekipage. Inte bara på hinder utan även tidsmässigt. Det var många som drog på sig tidsfel och detta beror mest på att man inte har haft möjlighet att träna så mycket hittills. Vare sig på hinder för att banorna varit frusna eller göra några galoppjobb för att få upp hästarna i kondition. Men det fanns en del rutinerade ryttare som klarade detta med glans.

Annons

Bäst gick det för Anna Hassö, i den första MsvB avdelningen kom hon tvåa med hästen Mondrix. Nästa avdelning vann hon med hästen Zafir samt kom sexa med hästen Texas.

Anna var mycket nöjd med sina prestationer. Planerna är att Zafir ska gå 8 års championatet och ev NM som han är kvalad till. Mondrix ska tävla mer hoppning än fälttävlan speciellt efter framgångarna i 1.50. Men roligast att rida är ändå den lilla hingsten Texas.

–Vi har behållit honom som hingst därför att han har ett så bra temperament och en så hög ridbarhet säger Anna. Vi avlar själva på honom och då mest med fullblod i o m att han är lite tyngre i sig själv. Han är mjuk och lätt att rida, hoppar bra och är jättetrevlig att hålla på med så även om han själv inte kan bli någon stjärna så kan ha säkert få bra avkommor.

Så säger Anna som efter en inställd tävling i Tyskland får en lugn helg nästa helg. Sofie Svensson gjorde bäst ifrån sig med hästen Cloud Dancing som hon vann unghästklassen med. Detta gjorde hon i konkurrens med bl.a. Sara Algotsson och med en sån start ser det än mer lovande ut inför kvalen till Breeders.

I klassen för unga ryttare tog Jill Persson hem segern på hästen Vicke. Jill har tidigare varit osäker på om Vicke skulle hålla en säsong till. Han är ju trots allt 19 år. Men efter den här starten siktar hon hellre på Young Rider EM än Junior dito fast hon har ett år kvar som junior. Och vi hoppas förståss att Vicke håller sig lika fräsch. Följande dag gick tre debutantklasser av stapeln. Även här fanns Anna på på plats och tog en 8:e placering med hästen Handsome. Men det fanns de som var bättre. Niclas Lindbäck från Gärds tog hem fjärdeplatsen i samma klass med hästen Cassis.

I en annan avdelning var han trea med Victor och precis utanför placering med Ubalducci slagen av klubbkamraten Matz Helmersson på Galimera.

Det fanns ett illa dolt missnöje hos många av ryttarna vad det gällde organisationen på tävlingen. Sent färdiga banor, försenad veterinär, mycket bristfällig resultatrapportering och försenade starter var anledningen till detta. Dessutom ändrade man Msv B banan under tävlingens gång pga dåligt underlag, de som tidigare fåt stopp på detta hinder fick dock sina straffpoäng strukna. Men trots detta och trots l ringrosten fick vi en del besked som lovar gott inför säsongen. Inte minst inför påskmeetinget i Gärds om två veckor där det till dags datum ser ut att vara nära 500 anmälda.n

Av Alexandra Leander
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons