Annons

Franska konståkningstränare utreds

Konståkning • Publicerad 10 september 2020
Efter Sarah Abitbols vittnesmål om tränarens våldtäkter har fler klivit fram. Nu ska ett 20-tal tränare utredas. Arkivbild.
Efter Sarah Abitbols vittnesmål om tränarens våldtäkter har fler klivit fram. Nu ska ett 20-tal tränare utredas. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Paris åklagarkammare har startat en utredning av anklagelser om våldtäkt och sexuellt utnyttjande mot ett 20-tal konståkningstränare.

Detta efter att ha fått bevis från landets idrottsdepartement.

Annons

Målet med utredningen är också att identifiera potentiella offer och förövare sedan flera konståkare klivit fram och vittnat om vad de utsatts för efter att den förra olympiska medaljören Sarah Abitbol i en bok berättat om vad hon utsatts för.

Abitbol anklagade sin tidigare tränare Gilles Beyer för flera våldtäkter när hon var mellan 15 och 17 år gammal.

Frankrikes idrottsdepartement har gjort en egen utredning där man fått fram bevis för att ett 20-tal tränare utsatt aktiva för sexuella övergrepp eller annat fysiskt eller verbalt våld.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons