Annons

Fredriksson visar vägen

HANDBOLL Han missade hemmamatchen mot Olympic/Viking. I returen i Helsingborg spelade han bara försvar. Men i]kväll hemma mot Team Stavsten-Malmö räknar IFK Kristianstads lagkapten Tobias Fredriksson med att orka spela både anfall och försvar.
Sport • Publicerad 7 mars 2001
Fredriksson tillbaka – och visar vägen.] Det är vad IFK Kristianstad och tränaren Uffe Larsson hoppas på inför kvällens ödesmatch mot Team Stavsten i Idrottshallen. Bild: BOSSE NILSSON
Fredriksson tillbaka – och visar vägen.] Det är vad IFK Kristianstad och tränaren Uffe Larsson hoppas på inför kvällens ödesmatch mot Team Stavsten i Idrottshallen. Bild: BOSSE NILSSONFoto: 

– Sen är det Uffe som bestämmer om jag ska göra det, säger ”Tobbe” lite försiktigt.

IFK-tränaren Uffe Larsson är givetvis glad över att Tobias är tillbaka.

Annons

– Vi behöver alla spelare. Truppen är inte direkt bred och Tobias är viktig både bakåt och framåt, säger Uffe. IFK Kristianstads situation är smått krisaktig – inte bara ekonomiskt.

På plan har laget varvat bra insatser, med mindre bra och parkerar under kvalstrecket när sex omgångar återstår.

– Det är bara viktiga matcher kvar och vi måste vinna de flesta, säger Tobias Fredriksson.

Den första nöten att knäcka är tabelltvåan Stavsten, som inte har något att spela för.

– Vi har en klar chans att vinna matchen. Det blev oavgjort när vi möttes i Idrottshallen tidigare i år och Stavsten är inget märkvärdigt lag, säger Tobias.

– Men då räcker det inte att vi spelar bra i en halvlek. Spelet måste stämma i 60 minuter...

Ni har varit mycket upp och ner under säsongen. Varför har det varit så?

–Säg det, jag har ingen aning. Vi har snackat om det en hel del, men egentligen inte kommit fram till någon vettig förklaring.

– Vi har tappat flera matcher i andra halvlek och det är klart att man börjar tänka på det när motståndarna börjar krypa närmare...

Är ni dåligt tränade?

Annons

– Jag vet faktiskt inte. För egen del känns det inte så, även om man alltid är lite sliten efter en penicillinkur.

Tobias har haft bihåleinflammation, men slutade med penicillinet i måndags och tränade för fullt igår. IFK:s lagkapten behövs i jakten på nytt kontrakt.

När sex omgångar återstår har IFK tre poäng upp till Karlshamn och Anderstorp strax över kvalstrecket.

Samtidigt är avståndet bara två poäng ner till Kävlinge under nedflyttningsstrecket. Ett Kävlinge som IFK för övrigt möter på söndag.

– Vi har bara ödesmatcher kvar att spela, förklarar Tobias, som är optimist.

– Visst är jag det. Jag hoppas och t-r-o-r att vi kommer att slippa kvala. Vi har avgörandet i egna händer och det är upp till oss spelare att ordna upp det här...

Vilka trillar ur och får kvala då?

–Frölunda och Torslanda trillar ur. Kävlinge och...Karlshamn får kvala.

Alltså klarar både IFK och Anderstorp sig kvar i ettan utan kval om man får tro Tobias Fredriksson.

– Vi har absolut kapacitet för division I. Vi måste bara höja vår nivå ett snäpp och inte få så djupa svackor i matchen som vi haft.

Annons

Vad säger du om din egen insats så här långt?

– Det har väl varit, precis som hela laget, mycket upp och ner. Det har varit långt i]från 100 procent, men jag tyckte att det var på väg att lossna men då blev jag sjuk.

– Men jag är spelsugen och ser verkligen fram emot att möta Stavsten. Vi måste vinna och jag tror att vi gör det också...

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons