Frölander tappade kylan och guldet

SIMNING Det blev ytterligare en mästerskapsmedalj för Lars Frölander. Men bronset på 50 m fjäril i EM fick simstjärnan att deppa. –Jag var inte lika cool som jag brukar, sade Frölander.
Sport • Publicerad 31 juli 2002

Svenskdagen i simstadion i Berlin blev både upp och ned. Anna-Karin Kammerlings världsrekord var naturligtvis höjdaren, och Sverige tog ytterligare två medaljer; brons både av Frölander och damernas lag på 4x200 m fritt. Men det var inga medaljer som framkallade vågen i svensklägret.

Frölander ser 2002 som ett mellanår i hans satsning mot OS i Aten och har inte tränat lika hårt som vanligt.

Frölander var bra med i halva loppet, men tappade sedan.

–Jag började stressa, och tappade greppet i vattnet. Jag kände att jag måste öka, men då blev det bara fel.

Han tippades göra upp med hemmasimmaren Thomas Rupprath om guldet. I stället överraskade regerande mästaren Jere Hård, Finland, och vann på 23,50. Rupprath tog silvret på 23,78 och var sju hundradelar före Frölander.

Damernas lag på 4x200 m fritt tog också brons. Även där fanns en viss besvikelse hos Bergqvist:

–Vi har inte haft något lag på distansen på några år, så vi var lite osäkra på var vi stod. Men hade tjejerna gjort samma tider som på SM hade vi tagit silver. Jag är nöjd med medaljen, men inte med tiderna.

Av Göran Sundberg, TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.