Frölundas smäll – Borgman avstängd tre matcher

Frölunda förlorade den första SM-kvartsfinalen i ishockey mot Färjestad. Dagen efter kom nästa smäll.
Backen Andreas Borgman stängs av i tre matcher.
Ishockey • Publicerad 18 mars 2023
Andreas Borgman lämnar isen efter att ha tilldömts matchstraff i en första SM-kvartsfinalen mot Färjestad. Frölundabacken stängs nu av i ytterligare tre matcher.
Andreas Borgman lämnar isen efter att ha tilldömts matchstraff i en första SM-kvartsfinalen mot Färjestad. Frölundabacken stängs nu av i ytterligare tre matcher.Foto: Tommy Pedersen/TT

Det var i slutet av den andra perioden av fredagens match som Borgman utdelade en knätackling mot Färjestads Victor Ejdsell. Frölundabacken tilldömdes matchstraff och anmäldes sedan till Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd.

På lördagen meddelade disciplinnämnden sitt beslut: tre matchers avstängning.

Det hårda straffet kommer av att tacklingen bedöms som vårdslös och innebär skaderisk, samt att Borgman så sent som i november gjorde sig skyldig till en liknande förseelse.

"Det är enligt disciplinnämnden utrett att Andreas Borgman gjort sig skyldig till kneeing på sätt som redovisas i anmälan. Han går brett med benen och leder in i tacklingen med sitt högra ben och träffar knä mot knä. Förseelsen är bestraffningsbar och bör leda till en avstängning i enlighet med beslutet ovan", skriver disciplinnämnden om beslutet.

Andreas Borgman får även böta 39 531 kronor.

Färjestad vann den första SM-kvartsfinalen i bäst av sju med 3–2 på hemmaplan. Nästa match i serien spelas i Göteborg på söndagen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.