Annons

Fyra profiler – Kristianstads bidrag till elithandbollen

FOTBOLL YSTAD. I helgen avgjordes Allehanda Open i Ystad, årets första större handbollshändelse. Eftersom det var en uppgörelse för elitlag fanns av naturliga skäl inga lokala lag på plats, men Kristianstad var ändå väl representerat. Vi sammanförde stadens bidrag till den stora handbollsvärlden. Marcus Ahlm, Jesper Larsson, Kalle Sjödin och Veroljub Kosovac är en merittyngd kvartett.
Sport • Publicerad 27 augusti 2001
Fyra profiler. Marcus Ahlm, Kalle Sjödin, Veroljub Kosovac och Jesper Larsson är Kristianstads bidrag till elithandbollen. I helgen möttes IFK-kvartetten i Ystad.
Fyra profiler. Marcus Ahlm, Kalle Sjödin, Veroljub Kosovac och Jesper Larsson är Kristianstads bidrag till elithandbollen. I helgen möttes IFK-kvartetten i Ystad.Foto: 

Något segerfirande blev det inte för någon av herrarna, tvärtom. Jesper Larssons Nordhorn var förhandsfavoriter till segern. Men i semifinalen fick man överraskande stryk av danska Kolding efter förlängning.

Marcus Ahlms IFK Ystad hade tryck på sig från hemmapubliken, men lyckades inte fullt ut. Det blev också respass i semifinalen. IFK Skövde vann efter straffar.

Annons

Kalle Sjödins Lugi och Veroljub Kosovacs H43 försvann redan i gruppspelet.

Men någon riktig besvikelse gick inte att hitta hos någon av herrarna. Det här är en träningsturnering. Ett steg i förberedelserna inför de viktigare uppgifterna som kommer.

Optimismen inför årets säsong är stor hos alla fyra. Nordhorn har bland annat förstärkt med Peter Gentzel, Ljubomir Vranjes och Martin Frändesjö. Nu finns chansen att ta upp kampen om titeln i den tuffaste av alla ligor – den tyska.

– Vi vill inte sticka ut hakan för långt. Vårt mål är att komma bland de fem bästa. Till skillnad från många andra ligor så finns inget slutspel i Tyskland. Det gör att varje match är viktig, säger Jesper .

Jesper själv har en tuffare situation än tidigare. Rehabilitering pågår efter en svår skada och Peter Gentzel har värvats till klubben.

– Läkningen har gått bra och jag ligger före tidsschemat. Jag kan inte deppa ihop för att klubben har värvat Gentzel utan får försöka se det positivt som en utmaning, säger Jesper Larsson.

Skulle det bli för mycket tid på bänken lär inte Jesper behöva bli kvar i Nordhorn.

– Nej, det är flera klubbar som har hört av sig när det blev klart att Gentzel skulle komma, men jag trivs bra i Nordhorn, och stannar i alla fall tills vidare, säger Jesper. Från Lund hörs positiva tongångar, både från Sjödin och Kosovac.

– Jag tycker vi är mycket bättre än i fjol. Vi har fått några starka nyförvärv. Det ska bli väldigt kul att se hur långt vi kan räcka den här säsongen, säger Kalle Sjödin.

”Kos” är inte riktigt lika optimistisk.

Annons

– Det ser bra ut, men vi har en tunn trupp, och är känsliga för skador, menar Kosovac.

Allra hetast av Kristianstadskillarna är Marcus Ahlm. Stor, stark, men ett härligt självförtroende och fortfarande under kraftig utveckling kan han bli en av de klarast lysande stjärnorna i Elitserien.

– Jag fortsätter i alla fall att satsa hårt på landslaget.

Alla fyra följer förstås med stort intresse hur det går för deras gamla klubb IFK Kristianstad. Men någon comeback lär knappast bli aktuell.

– Nej, inte än på några år, säger cus samstämmigt.

Av Joachim Stenbäcken 044-18 55 00
Av Joachim Stenbäcken
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons