Gabriella Fredriksson gör bröderna sällskap till VM

SKIDOR STOCKHOLM. På fredagen kompletterades den svenska truppen till skid-VM i Lahtis. Bland de som fick en biljett i sista stund var Gabriella Fredriksson. Därmed har släkten Fredriksson tre representanter med till Finland: Thobias, Mathias och nu Gabriella.
Sport • Publicerad 27 januari 2001

–Det är kul med tre syskon i landslaget men det är inte därför de är uttagna. Gabriella får en plats för att hon är den snabbaste svenska sprinttjejen så där fanns det inte några tveksamheter, säger förbundskaptenen Magnar Dalen.

Gabriella Fredriksson vann överlägset sprintklassen vid SM i Filipstad i veckan.

–Även om jag kanske inte ser potentiella medaljer på damsprinten så ska den bästa få chansen.

Då är förväntningarna högre på bröderna Mathias och Thobias.

–De kan vara medaljkandidater båda två. Thobias åker ju enbart sprint, ett problem kan vara att banan inte gynnar honom speciellt mycket. Den gynnar mera de traditionella längdskidåkarna, det är en extremt tung sprintbana.

Mathias Fredriksson vann i utklassningsstil tremilen (fri stil) vid SM.

–Mathias är ju ihop med Per Elofsson stommen i laget i både klassisk och skate-stil. Han har gjort två-tre lopp i år som ger oss förhoppningar om framskjutna placeringar.

Mer än så vill inte Magnar Dalen säga om de svenska chanserna i VM.

–Jag säger ingenting, det är individuella målsättningar som gäller. Men vi ska prestera säsongens bästa lopp i VM. Det är många år sedan vi gjorde det.

Skillnaden har skett genom en förändrad inställning hos de svenska åkarna, signerad Magnar Dalen.

–Vi har lagt ned ett hårt arbete i det svenska upplägget. Vi har ändrat inställning från att ”göra så bra man kan” till att inrikta sig mot mästerskapen.

Av Tobias Österberg, TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.