Annons

Gais borta – årets match för Sjöfors

FOTBOLL Listerlandet, Göteborg och så Listerlandet igen! Mjällbyliraren Simon Sjöfors har bytt mellan landsbygd och storstad de tre senaste åren och ikväll drabbar Simon samman med sina gamla lagkamrater från Gais. Hans Mjällby åker till Gamla Ullevi för att norpa tre poäng i jakten på en allsvensk biljett.
Sport • Publicerad 13 juni 2001

Gais åkte ur allsvenskan med dunder och brak ifjol men Simon Sjöfors var en av få spelare som höll allsvensk klass i laget.

Efter den allsvenska säsongen var Simon ytterst nära att hamna i norska tippelaget Molde men när norrmännen inte kunde bestämma sig valde Sjöfors att försöka hjälpa Mjällby till allsvenskan.

Annons

Idag står han öga mot öga med fjolårets lagkamrater.

– Det är klart att det är en speciell känsla att möta gamla lagkamrater, om jag nu kan spela vill säga, säger Simon oroligt.

nJaså? Vad har du nu drabbats av?

– Jag fick en lårkaka i matchen mot Café Opera i söndags och det känns väl inte riktigt hundra så här dagen innan match, förklarar Simon. Mjällbys tränare, Hasse Larsson, tror att Simons chanser till spel är fifty–fifty.

Hasse tänker chansa med någon av fotskadade Thomas Westergren eller Simon Sjöfors.

Med tanke på backlinjens imponerande spel i söndags och Sjöfors extra heta vilja att spela mot Gais gissar vi att Westergren tar plats på bänken och Sjöfors på innermittfältet.

Simon tror på en mycket tuff drabbning mot sina gamla polare.

– Gais är betydligt bättre än vad tabellen visar. Dom har spelat oerhört bra mot andra topplag i serien, dom har slagit både Gefle och Café Opera och sådant inger respekt, tycker Simon.

Visst, men 0–3 mot Motala förra tisdagen, som dittills var utan seger och bara orkat med två mål på sju matcher, är också siffror som visar att Gais dras med stora problem den här säsongen.

– De har haft mycket skador och viktiga nyckelspelare borta och det klarar inget lag på den här nivån, menar Sjöfors.

Annons

nHur tror du matchbilden kommer att se ut ikväll?

– Jag tror att spelet blir ganska tillknäppt. Gais kommer säkert att spela ganska defensivt och satsa på kontringar. De har en mycket stark defensiv så det gäller att vi får igång vårt passningsspel och rör oss mycket, säger Simon Sjöfors.

nHur bedömer du era chanser att plocka tre poäng?

– Naturligtvis tror man alltid på vinst och får vi bara igång vårt spel ska vi nog kunna greja det här. Jag tror dock att det vänder när som helst för Gais del men förhoppningsvis inte ikväll. Simon var ordentligt i måltagen under sin förra sejour i Mjällby men har i år haft det betydligt tyngre med målskyttet, det har bara blivit ett mål på nio matcher för den målfarlige mittfältaren.

– Att jag gjorde så pass många mål under förra sejouren i Mjällby berodde på en ren tillfällighet. Jag är egentligen ingen målskytt och de uteblivna målen den här säsongen är inget som oroar mig, det får andra oroa sig för. Jag är nöjd med säsongen hittills, kommenterar Simon.

nTill sist, hur går det ikväll, Simon?

– Vi vinner med 2–0! Finns jag med på planen gör jag ett mål och det andra gör Marcus Ekenberg!

Undra vad Sjöfors gamla polare säger om det?

Av Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons