Gärds Köpinge tar steget upp i damfyran

Sport • Publicerad 8 november 2001

FOTBOLL

Antalet lokala damlag ökar i nästa års seriespel. De nya lagen placeras i division V som nu har lokala lag i tre serier mot två i år.

Med hjälp av några lag från mellersta Skåne har division V mellersta kommit till.

Den hårda fighten i division V nordöstra B slutade med att tre lag gick upp. Degeberga vann serien och Lönsboda på tredje plats kvalade sig upp. Nu har även Gärds Köpinge, som missade kvalet, placerats i fyran.

Lag som återkommer i femman efter några års frånvaro är Åhus HBK, Hanaskog, Sösdala och Vinslöv. Vinslöv fanns visserligen inte med i den preliminära indelningen men beslut har tagits att man ska vara med.

Ifö/Bromölla stannar kvar i femman. Tidigare har man deklarerat att man skulle ta ett sabbatsår på grund av spelarbrist men det ser ut att lösa sig och lagledaren och hjälptränaren Stefan Nilsson tar hand om laget. Mats Svensson slutar dock som tränare.

Bjärnums GoIF drar sig däremot ur seriespelet.

– Vi hade många spelare som slutade men om tre-fyra år får Bjärnum ett bra damlag igen, säger Berndt Håkansson, som tar över som tränare i Farstorps damlag.

Bertil Åkesson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.