GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Glädjebeskedet för Gulldén – systern cancerfri

Bella Gulldén avbröt sin proffskarriär för att flytta nära sin svårt sjuka syster.
Men nu har han handbollsstjärnan fått goda nyheter.
Handboll • Publicerad lördag 12:47
Isabelle "Bella" Gulldén har haft en känslosam vecka. Hennes syster är fri från cancer. Arkivbild.
Isabelle "Bella" Gulldén har haft en känslosam vecka. Hennes syster är fri från cancer. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

I höst återvänder Sveriges största stjärna till handbollsligan. För två månader sedan vann hennes danska klubb Vipers Kristiansand Champions League-finalen.

Efter EM 2020 tackade Gulldén nej till fortsatt landslagsspel och nu har hon varvat ner sin strålande internationella karriär där hon vunnit stora titlar under ett årtionde i Europas topp.

Nu väntar spel på en lägre nivå.

Bella Gulldén flyttade hem av familjeskäl. 33-åringen ville vara nära sin syster som drabbats av cancer. Eftersom systern bor i Skåne blev det spel i Lugi för Gulldén, som annars varit mest förknippad med sin moderklubb Sävehof.

Nu har tiden i Lugi fått bästa tänkbara start, skriver Sydsvenskan och Skånska Dagbladet.

– Vi fick ett positivt besked kring min systers cancer. Hon är fri från cancer även om man inte helt kan friskförklara henne än, eftersom det var en aggressiv variant hon drabbades av, säger Gulldén till Sydsvenskan och fortsätter:

– Jag har flugit på moln hela den här veckan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.