Annons

Glimåkra satsar på toppstrid

FOTBOLL DFF Kristianstadstjejerna har fått flest röster i favoritskapet om serieseger i division III norra. Det nerflyttade laget har fått sex röster, men inte långt efter med fyra röster kommer Glimåkra IF. Spridda röster har getts till lag i västra Skåne, Stattena Bluebird FF, Billesholms IK och Råå IF.
Sport • Publicerad 4 april 2001

DFF Kristianstadstjejerna gjorde en djupdykning i seriesystemet. Laget under ledning av Magnus Nolhage vann division II södra Götaland i höstas och skulle egentligen spelat i division I.

Men flera tjejer lämnade Kristianstad/Wä och därför begärde man att få spela i lägre serie. Man gick alltså ner två divisioner.

Annons

Nye tränaren Anders Nicklasson är optimist och hoppas på serievinst igen.

Även Ola Grahn i Glimåkra är optimist och hoppas på en topplats. Ola känner sitt lags kapacitet väl och har nu också fått hjälp av Raymont Schuller.

Brobys nye tränare Pär Einarsson hoppas på en placering i mitten.

Näsby och Tyringe/Önnestad kommer från fyran. Tyringe/Önnestads nye tränare Dennis Johansson hoppas att hans lag ska etablera sig i trean. Näsbys tränare Ted Karlsson ser det som en bonus om man kan hålla sig kvar i trean.

Sex lag är kvar från fjolårets trea. TSK/Svalöv är överflyttat från södra trean, Kristianstadstjejerna kommer ovanifrån och Näsby och Tyringe/Önnestad från fyran.

Av Bertil Åkesson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons