Glimma krossade Malmö IK

Glimåkra Artikeln publicerades
Foto:JANERIK HENRIKSSON / TT

Glimma HK avslutade den sista omgången av hockeytrean med att köra över jumbolaget Malmö IK med 10-0 och slutade därmed fyra i tabellen. Nu väntar fortsättningstrean för Glimma med start 10 december.

Glimma - Malmö 10-0 (3-0, 4-0, 3-0)

Målen: André Folkestad 3, Anton Wedderien 3, Tobias Karlsson, Gustav Johansson, Victor Nilsson, Hilding Rönn.

- Det var viktigt att ta en seger idag så vi kunde säkra fjärdeplatsen. Det gör att vi antagligen är på förstaplats när fortsättningstrean börjar eftersom man tar med sig poäng, säger Glimmas tränare Johan Sandmark som var lite orolig inför matchen.

- Matcher mot jumbolag brukar vara lite luriga men motivationen fanns där idag.

Ett överlägset Glimma kunde gå på halvfart och ändå bjuda på målshow med två tremålsskyttar (Anton Wedderien och André Folkestad).

  Efter en jobbig start på säsongen med få tagna poäng och mängder utav skador och sjukdomar i truppen har läget ljusnat den senaste tiden. Glimma tog poäng mot båda topplagen (Trelleborg och Åstorp) samtidigt som flera spelare åter är tillgängliga för spel.

  - Det betyder hur mycket som helst såklart. Man kan träna och få ihop laget på ett annat sätt, det är a och o, säger Sandmark.

  Som har målsättningen klar för sig.

  - Vi går för att vinna serien. I nuläget ser det ut som att endast ettan får kvala och det är det vi inrikta oss på nu då vi missade alltrean, säger Glimmatränaren.

  Och lyfter fram ”special teams” som viktiga ingredienser för ett framgångsrikt spel.

  - Spelet boxplay har blivit bättre och i powerplay är vi giftiga. Det brukar bli avgörande när man möter jämna lag.

  - Men jag har stora förhoppningar och vårt lagbygge ska vara som starkast efter jul för då krävs det att spelet är på topp, säger Johan Sandmark.