Glimma laddar för hårdträning

Sport • Publicerad 8 maj 2003

Glimma Hockeys spelare ska bli bättre tränade under den kommande säsongen. Det är nye tränaren Reine Rydberg främsta mål, när han tar över tränarsysslan i klubben efter Peter Andersson.

– Grunden till bra resultat läggs på försäsongen. En god grundkondition och grundträning är nödvändig. Spelarna ska inte komma efter säsongen och säga att ”jag orkade inte”, säger Reine Rydberg.

Glimma Hockeys tränare är 33 år, född och uppvuxen i Tingsryd, där han spelade i fyra säsonger som aktiv. Han har också representerat Växjö HC, Kallinge, och Eagles, samt gått två år på hockeygymnasiet i Örnsköldsvik. De klubbar han tränat är Växjö Lakers (ett år) och Eagles (två år). De tre senaste åren har han haft hand om Tingsryds AIF:s juniorer. Rydberg har fru och barn i Tingsryd och kommer att pendla till träningar och matcher.

– Jag har fått ett positivt intryck av Glimma Hockey och laget verkar ha stor utvecklingspotential, säger Reine Rydberg.

Vem som ska assistera Rydberg är ännu inte klart, men frågan ligger i högsta prioritet att lösa hos sportsektionen.

– Tyvärr ser vi ut att få ett nej från Tomas Persson, vars fru har fått ett erbjudande om en hög banktjänst.

Tio av fjolårets spelare har skrivit på för nästa säsong- och fler är på gång, enligt Tomas Alricsson.

Jens Brogren

ISHOCKEY GLIMÅKRA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.