Glimma pressade serieledarna

ISHOCKEY En mindre bra andra period sänkte Glimma i bortamatchen mot serieledarna Helsingborg. Sen hjälpte det inte att man jagade febrilt i den sista perioden. Närmare än 3–4 kom man aldrig.
Sport • Publicerad 5 februari 2001

–Det är starkt av killarna att inte ge upp, trots att vi ligger under med 1–4 inför den sista perioden. Det är något vi tar med oss till nästa match, säger tränaren Nisse Nilsson.

–Tyvärr så tappar vi skärpan i den andra perioden, drar på oss några onödiga utvisningar, som Helsingborg utnyttjar... Ställningen efter den första perioden var 1–1 och Glimma var bra med i matchen. Men i den andra perioden tappar man allt sitt spel och Helsingborg får dominera.

Hemmalaget vinner perioden med 3–0 och det var en klar uppförsbacke för Glimma.

Men i den tredje perioden svängde matchen. Glimma tog över helt och Magnus Rosenstråhle reducerade till 2–4.

Minuterna senare jublade Glimma igen... men för tidigt.

–Domaren blåste för tidigt och Filip Alricssons mål blev bortdömt. Mycket olyckligt eftersom domaren gjorde fel, säger Nisse Nilsson.

Men Glimma kom igen och reduceringen kom genom Oscar Branting när drygt nio minuter återstod av matchen.

Sen jagade Glimma en kvittering, men förgäves.

–Vi hade flera frilägen och flera riktigt bra chanser att kvittera, men pucken ville inte in i målet, säger Nisse. Nu väntar ett tio dagar långt uppehåll. Nästa onsdag möter Glimma Värnamo borta – en riktig ödesmatch.

–Ska vi vara med och slåss i toppen, så måste vi vinna den matchen. Värnamo är sex poäng före oss nu, säger Nisse.

–Men vi har visat att vi kan slå vilket lag som helst i den här serien...

Av Jonas Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.