Annons

Glimma tappade segern

ISHOCKEY I två perioder ägde Glimma matchen. Sen reste sig Nässjö. I sista perioden tappade Glimma 3–0 till 3–3, och missade därmed en poäng i första matchen för våren i alltvåan.
Sport • Publicerad 8 januari 2001

För visst var det så.

Nässjö jublade över sin poäng – för Glimma kändes 3–3 snarast som en förlust.

Annons

Men så hade gästerna från Glimåkra också matchen i ett till synes så stadigt grepp. Framför allt anfallspelet var bättre än hemmalagets, även om Nässjö försökte komma fram i Glimmas försvarszon, så gjorde ineffektiviteten framåt att det inte blev några mål.

Nässjö vann till exempel skottstatistiken i första perioden med 12–6.

Efter 1–0 av Christer Andersson och 2–0 av Patric Johansson i första perioden, och därefter det betryggande 3–0 som Henrik Nilsson dammade in i spel fyra mot fem i andra perioden så kändes matchen i det närmaste avgjord. Men då hade Glimma inte räknat med Nässjös lagkapten Thomas Berggren.

Det var Berggren som låg bakom den makalösa upphämtningen i tredje perioden, genom att först göra de två reduceringsmålen, och därefter spela fram till kvitteringen.

–Det var skönt. Jag gjorde mer mål förr – nu spelar jag ju back, sa Berggren, och tillade:

–De var duktiga anfallsmässigt, men vi märkte att de var sämre bakåt, så vi satte press lite hårdare. Och en poäng är vi nöjda med, säger Thomas Berggren.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons