Godkänd budkavle för Pan

Sport • Publicerad 23 augusti 2004

– Det är godkänt med en 16:e plats i kavlen, säger Pan-Kristianstads slutman Johan Modig. Både jag och Simon Svensson dras med skador och vi låg hela kavlen igenom på 15:e plats, men vi är givetvis inte helt nöjda.

Efter en rafflande slutduell segrade Södertälje-Nykvarn.

– Jag dras fortfarande med mina ryggproblem. Men det känns att det går åt rätt håll. Nu får jag ta det lugnare i veckorna efter en intensiv sommar. Men visst det känns tungt att jag inte kunde kvalificera mig till VM.

– Nu väntar DM-tävlingarna och jag har för avsikt att var med i dem. Jacob Svensson inledde bra och sedan fullföljde både Fredrik Persson och Simon Svensson fullt godkänt i dag.

Damkavlen vanns som väntat av Ulricehamn och här kom Pan-damerna på 33:e plats.

De skånska seniorerna hade ingen större lycka med sig på kortdistansen. Johan Modig slogs oväntat ut i kvalet liksom övriga skånska seniorer. Jenny Johansson vann bland damerna och bland herrarna tog Skogsfalken Jonas Pilblad hem guldet.

En fin merit för den lovande Blekinge-orienteraren.

Eje Johansson

ORIENTERING KRISTIANSTAD
ORIENTERING
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.