Godkänd första för svenskarna

GOLF AUGUSTA, GEORGIA. Svenskarna i årets första golfmajor, Jesper Parnevik och Pierre Fulke, fick godkända resultat första dagen av US Masters. Parnevik gick på 71 slag, ett under par, och Fulke på 73 slag, ett över par.
Sport • Publicerad 6 april 2001
Gödkänd runda. Jesper Parnevik gick runt på ett slag under par första dagen av US Masters.Bild: PRESSENS BILD
Gödkänd runda. Jesper Parnevik gick runt på ett slag under par första dagen av US Masters.Bild: PRESSENS BILDFoto: 

Eksjös stolthet Pierre Fulke, som nyligen fyllde 30, är debutant på Augusta National. Han säkrade en plats i startfältet genom att komma tvåa i VM i matchspel i Melbourne i vintras. Den segern gjorde också att Fulke redan är klar för Ryder Cup-spel i höst och fortfarande leder Europatourens ranking.

Jesper Parnevik (bilden) tror att Pierre Fulkes spel ska passa bättre på Augusta National än hans eget. Fulke är bra på att spela säkert och efter sin spelplan.

Fulke inledde med två birdes i rad, på det tredje hålet (par 4) och den fjärde (par 3). Han höll sedan par hela första halvan. På den andra delen av banan, som är svårare, fick han problem. Bogey på tian och bogey på tolvan – den fruktade par 3:an som heter Golden Bell med den mycket svåra och långsmala greenen som sluttar åt alla håll, ner mot vattnet och ner mot bunkrarna. Parnevik har tidigare aldrig riktigt lyckats på Augusta National. Han trivs egentligen inte på banor där det handlar om att gneta på med spelet

Parnevik inledde med en bogey på första hålet. Han reparerade med en birdie på det sjätte, ett korthål.

För att bara minuterna senare göra dubbelbogey på det sjunde hålet.

–Jag valde fel klubba och hamnade i bunkern.

Andra halvan gick bättre. Parnevik gjorde birdie på tian och gick sedan ”helskinnad” från de svåra hålen i Amen Corner (hål 11, 12 och 13).

Därefter gjorde han två birdies i rad och höll ett under par.

–Jag fick en dålig start och tyckte att det var uppförsbacke hela dan. Jag fick kämpa hela dan. Det var skönt med den hyfsade avslutningen, sade Parnevik. n

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.