Annons

Göinge IBK är redo för trean

INNEBANDY Det är bra drag kring Göinge IBK. Både på läktaren och på planen. – Publiken vill ha action och inlevelse och det bjuder vi på, säger tränaren Claes Magnusson.
Sport • Publicerad 21 september 2001

Premiärsäsongen blev precis så lyckad som Göinge IBK hade hoppats att den skulle bli.

Sammanslagningen mellan derbyfienderna Knislinge och Broby fungerade smärtfritt och det nybildade laget tog sig enkelt från fyran till trean.

Annons

– Nu är det 17 månader sedan jag kom hit. Då sa vi att vi skulle upp i trean och nu är vi här. Det är oerhört inspirerande, säger Claes Magnusson. När andra klubbar talar om kris och innebandyn i nordöstra kantas av dystra rubriker, talar man framtid i Göinge IBK.

– Här finns ett otroligt engagemang. Här finns många eldsjälar och det är en fantastisk miljö att jobba i, fortsätter Magnusson.

nDå är det ingen risk att ni blir ett nytt Österäng?

– Den stora skillnaden ligger i den breda uppslutningen i Göinge. När vi har träningar kan det komma ner fyra-fem man från styrelsen och titta. Ibland har nån med sig en back läsk, det är sånt som skapar trivsel.

Idag startar trean och nykomlingen Göinge IBK tar emot lokalkonkurrenten IBK Kristianstad hemma i sporthallen i Broby.

– Det ska bli kul att komma igång. Vi har en del skador, men det kompenserar vi med en bred trupp.

Göinge IBK har gjort klart med två nyförvärv – Magnus Persson och Daniel Bohlin från Osby – i övrigt är truppen intakt.

– Båda är skadade och spelar inte mot IBK.

nVad talar för Göinge IBK i år?

– Den breda truppen och den stora entusiasmen. Här finns killar som satsar och mycket folk som backar upp. Men man ska komma ihåg att trean kommer att bli oerhört jämn. De gör att många lag kan vara med där uppe.

Annons

nOch ni siktar på att gå upp i tvåan, eller?

– Vi tar en match i taget och vi kommer säkert att ändra målsättning efter hand.

nIfjol satsade ni hårt på det offensiva spelet. Några förändringar på gång?

– Nä, det ska vara temperament på plan. Vi spelar offensivt och backar inte hem och bevakar för att utnyttja motståndarnas misstag. Så vill varken jag, spelarna eller publiken ha det.

nNyckelspelare?

– Vi har två bra nyförvärv. Sen är det ingen hemlighet att Johan Nilsson (skyttekungen) kommer att få spela så mycket han orkar. Men bredden är vår styrka.

Av Anders Thell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons