Göinge körde över Strövelstorp

Sport • Publicerad 11 januari 2003

INNEBANDY

Juluppehållet har gjort Göinge IBK gott. Första matchen efter alla helger slutade med succé för göingelaget. Seger med hela 13–4 hemma mot Strövelstorp gör att Göinge ökade avståndet till den mindre roliga bottenstriden.

Men som det ser ut just nu finns risken att resten av säsongen kommer gå i transportsträckans tecken, även om Göinge nu ligger trea i tabellen.

Göinge kan inte nå den absoluta toppen och laget är troligen allt för vasst för att härja i bottenstriden.

– Men vi får absolut inte hamna i några motivationsproblem, det är mitt jobb att se till att vi är taggade till varje match. Jag tycker att vi är det tredje bästa laget i serien och vi ska försöka bli trea, säger Patrick ”Pocke” Carlsson, tränare i Göinge.

Göinge gjorde en mycket bra match mot Strövelstorp och segern blev till slut övertygande. Matchens kung var tvåmålsskytten Johan Holmgren som låg bakom allt och lite till i Göinge.

– Johan var strålande. Och nu har killarna äntligen fattat att vi ska gå på avslut oftare och när vi gör det kommer också målen, antingen på skott direkt i mål eller hugger vi på returerna, säger ”Pocke”

Strövelstorp verkar passa Göinge den här säsongen. I oktober, när lagen möttes i Ängelholm, vann Göinge med 7–4.

Göinge–Strövelstorp 13–4 (5–1, 2–0, 6–3)

Göinge:Johan Holmgren 2, Daniel Månsson 2, Patrik Håkansson 2, Markus Eriksson 2, Daniel Bohlin, Johan Nilsson, Jörgen Carlsson, Filip Månsson, Peter Sjöberg.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.