Annons

Göran Persson hjälper Åre

ALPINT Statsministern Göran Persson ska hjälpa Åre att få alpina VM 2007. I ett brev till Internationella skidförbundet (FIS) ger han den svenska ansökarorten sitt stöd. –Vi är väldigt glada över att ha fått statsministerns stöd, säger Svenska skidförbundets förbundsdirektör Mats Årjes.
Sport • Publicerad 31 augusti 2001

–Det är viktigt att ha en tydlig kedja av support, allt från lokal till nationell nivå. Det är också brukligt när man söker stora internationella evenemang att man har stöd från stora namn, det har alla konkurrenter och det förväntas av oss också, säger Mats Årjes.

Förutom Göran Persson (bilden) har skidförbundet fått stöd, genom brev ställda till FIS, av Jämtlands läns landsting, Jämtlands landshövding och Åre kommun. –Statsministern är väldigt positiv till att vi får VM till Sverige, hans brev är väldigt fint skrivet, och vi hoppas att också internationella förbundet tycker det, säger Årjes.

Annons

Statsministern skriver bland annat att idrott har en viktig plats i det svenska samhället, att många idrottare nått framgångar tack vare hängivet arbete av ideellt arbetande ledare och att dessa ledare besitter stora kunskaper i att arrangera tävlingar.

På Sveriges nationaldag nästa år, 6 juni, tar FIS beslutet om VM-ort 2007 vid sin kongress i Slovenien.

Åres konkurrenter om alpina VM är Lillehammer och Val d´Isère, Frankrike.n

Av Ingela Ahlberg, TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons