Greger Andersson aktuell för Haninge

INNEBANDY Greger Andersson är på väg bort från Västerås. Igår tränade den förre Österängmålvakten med de regerande Europacupmästarna i Haninge. – Klart att man är intresserad av att spela i en sån klubb, säger han.
Sport • Publicerad 9 maj 2002
Greger Andersson
Greger AnderssonFoto: 

Greger Andersson gick till Västerås inför säsongen 2001/2002.

Tanken var att division I-klubben skulle ta sig upp i elitserien.

– Men det gör man inte på beställning och jag vill fortfarande uppåt, så det kan bli aktuellt med ett klubbyte, säger Greger Andersson.

Tidigare har Storvreta visat sitt intresse för målvaktstalangen och nu har även Haninge ställt sig på kö.

– De är på hugget och det är i princip upp till mig om jag vill flytta. Haninge är en etablerad klubb och det är klart att man känner sig lockad, fortsätter Greger Andersson.

Haninge vann Europacupen 2001 och tog tre raka SM-guld mellan 1998 och 2001. I år åkte man ut i SM-semifinalen mot Pixbo. Klart inför nästa säsong är att stormålvakten Mårten Blixt lägger av och Haninge letar därför efter ett komplement till den tidigare andremålvakten Anders Öhman.

– Det är där jag kommer in i bilden. Jag är nöjd med vad jag presterade på träningen och de har börjat leta efter ett jobb till mig. Sen får vi se hur det blir. Det är en del saker som måste lösas, säger Greger Andersson som fortfarande har två år kvar på kontraktet med Västerås.

– Men det verkar som att det ska gå att ordna. Västerås har sagt att de kan släppa mig.

Av Anders Thell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.