Annons

Greger ett jagat byte

INNEBANDY Först var det Pixbo och Högaborg/Ramlösa. Nu har även Västerås anmält sitt intresse för Österängmålvakten Greger Andersson. –Det är ett hett alternativ. Jag åker upp och träffar klubben på fredag, säger ”Sula”.
Sport • Publicerad 24 april 2001
Greger Andersson är ett eftertraktat byte för elitklubbarna. Nu har även Västerås anmält sitt intresse för ÖsterängmålvaktenBild: BOSSE NILSSON
Greger Andersson är ett eftertraktat byte för elitklubbarna. Nu har även Västerås anmält sitt intresse för ÖsterängmålvaktenBild: BOSSE NILSSONFoto: Jagad målvakt.

Greger Andersson är ett eftertraktat byte för elitklubbarna.

Nu hoppas ytterligare en förening på 19-åringens underskrift.

Annons

På fredag åker han till Västerås för att provspela med klubben.

–Det kan bli väldigt intressant. Västerås samlar en del spelare som kan bli aktuella. Vi kommer att köra hela helgen. Vi ska träna och kolla på stan, säger ”Sula”.

Klubben åkte ur elitserien och spelar i ettan den kommande säsongen – men prioriteringen i målvaktsfrågan lockar.

–De jagar en förstemålvakt och det är därför de hört av sig till mig. Att de åkte ur elitserien är förstås ett minus, men samtidigt får man kanske mycket speltid och det är inte helt fel.

–De ska dessutom göra en ekonomisk och sportslig storsatsning för att ta sig tillbaka till elitserien och sånt spelar in. Tidigare har Pixbo och Högaborg/Ramlösa visat sitt intresse för målvaktstalangen.

–Och det är fortfarande två intressanta klubbar. De finns med i bilden båda två, säger Greger Andersson.

Elitserieklubben Pixbo förhandlar för närvarande med sina målvakter och avvaktar därför i jakten på nyförvärv.

Men de båda juniorerna Mattias Andersson (Högaborg) och Greger Andersson nämns som tänkbara kandidater som andremålvakt inför nästa säsong.

–Det är möjligt att det blir en av oss eller båda. Inget är bestämt ännu, förklarar Greger, som var sommarproffs i Pixbo förra året.

Under våren har han återigen träffat klubben och nu väntar han på besked från göteborgarna.

Annons

–Bollen ligger hos dom nu och jag är fortfarande öppen för alla alternativ. Greger Andersson har även provspelat med nyblivna elitserielaget Högaborg.

Den före detta Willandsspelare Karl-Johan Nilsson är redan klar för truppen, men ”Sula” avvaktar.

–Men det är fortfarande ett intressant alternativ. Om två veckor hoppas jag att det ska vara klart med vilken klubb det blir, säger ”Sula”.

Av Anders Thell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons