Grube tog JSM-silver

KARATE 18-årige Jonathan Grube tog silver när junior-SM i karate avgjordes i Karlstad på lördagen. En prestation som lätt kan läggas överst på meritlistan, men Jonathan är inte helt nöjd. – Andraplatsen känns som en besvikelse, jag hade hoppats på guld, säger han.
Sport • Publicerad 20 november 2001

Det blev en lyckad helg för förstaårsjunioren Jonathan Grube från Träne. Ett väl genomfört junior-SM i karate slutade med silver efter finalförlust mot Stockholmskillen Robert Tanasa. Förlusten var knapp och det kunde lika gärna blivit guld.

– Det kunde ha gått hur som helst, det var små marginaler som avgjorde, säger Jonathan som har svårt att dölja sin besvikelse.

– Visst gjorde jag en bra tävling, men det spelar ingen större roll. Det är finalen jag kommer att minnas och där nådde jag tyvärr inte riktigt ända fram. Jag borde vunnit, suckar Jonathan.

Att han är en tävlingsmänniska märks tydligt. Direkt när Jonathan började med karate, gjorde han klart för sin tränare Dejan Brajic att han ville tävla så mycket som det bara går.

– Jag gjorde många tävlingar mot äldre motståndare och det var verkligen lärorikt. Visst förlorade jag mycket i början, men det brydde jag mig inte om. Och se vart jag har hamnat, nu är det ombytta roller, ler Grube.

Vad är det som är så speciellt med tävlingsmomentet?

– Jag gillar spänningen. Det handlar hela tiden om små marginaler, du kan aldrig slå dig till ro, säger Jonathan.

Jonathan Grube tävlar för Centrum Karateklubb i Kristianstad, en förening han varit trogen under de fem år han hållit på med karate.

Hur mycket tränar du?

– Tre eller fyra gånger i veckan, det blir även en hel del konditions- och styrketräning, framför allt innan tävlingarna, berättar Jonathan.

18-åringen gör sin första riktiga säsong som junior och silvret i Karlstad får ses som den största framgången hittills. Jonathan har även en tredjeplats på DM att ståta med.

Hur ser framtiden ut?

– Säsongen är ju som hetast under hösten så det kommer att bli ganska lugnt framöver. Jag kör på som vanligt med träningarna, säger Jonathan.

Nästa år går Junior-SM på hemmaplan. Då fortsätter guldjakten för Jonathan Grube.

FOTNOT: Klubbkompisen, Malmöbon Pär Milton tog guld i +80 kg.

Av Jens Brogren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.