Annons

Guldjubel efter storsegern: ”Lätt när man har bra spelare”

Winnö IF är tillbaka i femman – för första gången sedan 1982.
När unge Jacob Emilsson satte 6–1 mot Wä IF tog tränaren Claes Magnusson på guldhatten.
– Man är lite tagen, men nu står vi här. Men det är lätt när man har bra spelare. Bra spelare som är beredda att träna hårt, säger Claes Magnusson mitt i guldfirandet.
Fotboll/Vinnö • Publicerad 22 september 2018 • Uppdaterad 24 september 2018
Guldgänget Winnö IF besegrade Wä med 6–1 och spelar i femman 2019.
Guldgänget Winnö IF besegrade Wä med 6–1 och spelar i femman 2019.Foto: Patrik Persson

Här saknas innehåll

På förhand skulle det handla om Näsums IF, Tollarps IF och Wä IF i nordöstra sexan.

Det blev i stället en imponerande solokörning av Winnö IF som på lördagseftermiddagen – med två omgångar kvar – körde över Wä IF med 6–1 (2–0), korkade upp champagneflaskorna och sjöng igång guldfesten som värdiga och överlägsna seriesegrare.

Annons

– Det är härligt. Det här trodde jag absolut inte när serien skulle börja. Jag tänkte; typiskt att komma detta året när tre lag ska slåss om det. Jag tänkte en kvalplats, kanske en fjärdeplats, men plötsligt vinner man en match, två, tre, fyra… så rullar det på, säger tränaren Claes Magnusson.

Han tränade Winnö IF för 13 år sedan, men valde sedan att dra sig tillbaka från fotbollen.

Men ett samtal från Ola Carlsson i höstas tände en låga hos Claes Magnusson som hoppade på tränarjobbet igen.

– Jag har haft annat i livet som tagit tid, men just den dagen när han ringde så kände jag att jag var sugen.

Claes Magnusson har inte behövt ångra sitt beslut och allt tyder på att det blir en fortsättning i femman 2019.

– Ja, mycket talar för det, säger han.

Styrelsens Ola Carlsson, som efter 20 säsonger som spelare i Winnö IF gjorde sin sista match och febrilt jagade ett mål i avslutningsmatchen, är säker på sin sak:

– Han är klar, det kan du skriva, säger Ola.

Seriesegrande Winnö IF har spelat 20 matcher hittills i årets division VI-serie, vunnit 19 och spelat en oavgjord. Noll förluster, alltså.

Jag antar att ni vill behålla den nollan hela vägen?

Annons

– Ärligt talat, för mig spelar det ingen roll. Visst… jag förstår att man vill vinna, men har man vunnit serien och ska till Önnestad, då är det sekundärt. Bragden är att vinna serien och vi har slagit Näsum hemma och borta och Wä hemma och borta. Vi har gjort det jättebra, säger Claes Magnusson.

Hur skulle årets trupp stå sig i femman?

– Det är svårt att säga, man ser hur svårt nykomlingarna har det, men vi går inte upp i femman för att förlora matcher om man säger så. Vi vet vad som krävs och kommer att se till att vara väl förberedda när femman väl startar, men det problemet tar vi senare. Nu är det fest, säger Claes Magnusson och försvinner iväg till spelarna.

I ”guldmatchen” mot Wä var Johan Andersson en av tre tvåmålsskyttar och skyttekungen toppar skytteligan på 32 mål, åtta mål före klubbkamraten Fredrik Frank.

Kloke mittfältaren Samuel Lindh satte fart på målfesten med en tjusig fullträff och unge Jacob Emilsson fick stänga matchen.

Claes Magnusson tog på sig guldhatten och som av en händelse lyste igen solen igen över Winnö IP efter ett häftigt regn.

Fotnot: Senast Winnö IF vann sexan var 1980. 1981 och 1982 låg man i femman, men blev under andra året sist och åkte ur.

Patrik PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons