Annons

Gulldén förlorade CL-finalen – mot nya laget

Isabelle Gulldén gjorde sin sista match för Brest.
Då blev det förlust i handbollens Champions League-final mot svenskans nästa klubb Vipers Kristiansand.
Den norska storklubben vann med klara 34–28.
Handboll • Publicerad 30 maj 2021
Tidigare landslagsstjärnan Isabelle Gulldén och hennes Brest förlorade finalen i Champions League. Arkivbild.
Tidigare landslagsstjärnan Isabelle Gulldén och hennes Brest förlorade finalen i Champions League. Arkivbild.Foto: Henning Bagger/AP/TT

Vipers var inte i underläge en enda gång under matchens gång och ledde i halvtid med 18–14. I andra halvlek behöll norskorna Brest på behörigt avstånd.

Isabelle Gulldén stod för fem fullträffar i finalen men fick ändå avsluta sin tid i franska Brest med en tung förlust. Den svenska mittnian ansluter till just Vipers när hennes nuvarande kontrakt löper ut.

Annons

Men det blev trots allt en svensk spelare som fick fira – nämligen Vipersmålvakten Evelina Eriksson. 24-åringen fick göra ett kort inhopp under matchens slutskede.

Det stora utropstecknet var annars Henny Reistad. Den 22-åriga norskan var i princip ostoppbar och gjorde spektakulära tolv mål i finalen.

Gulldén har en CL-seger på meritlistan sedan tidigare. 31-åringen spelade en avgörande roll när CSM Bukarest vann turneringen 2016.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons