Annons

Gustavssons Australien nära kvartsfinal

Australien stod för en kämpainsats mot USA som kan räcka till kvartsfinal. Tony Gustavssons lag klarade 0–0 mot världsmästaren. Nu får The Matildas vänta i några timmar för att få veta sitt öde.
Fotboll • Publicerad 27 juli 2021
Australiens förbundskapten Tony Gustavsson vet först i eftermiddag om laget går vidare till slutspel i OS-fotbollen.
Australiens förbundskapten Tony Gustavsson vet först i eftermiddag om laget går vidare till slutspel i OS-fotbollen.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Australien, med den svenske förbundskaptenen Tony Gustavsson, står nu på fyra poäng i Sveriges grupp och kan därmed bli en av de två bästa treorna som får spela kvartsfinal.

USA var närmast segern och hade en boll inne i motståndarnas målbur, men Alex Morgans fullträff med pannan i den första halvleken blev bortdömt efter VAR–granskning.

Annons

Poängen från det oavgjorda resultatet kan bli viktig för Australien. Men Gustavssons lag måste vänta in resten av dagens matcher innan det står klart om The Matildas, som de kallas, går vidare .

I så fall väntar en kvartsfinal mot segraren i grupp E. Den gruppen avgörs också senare i dag och där står kampen om gruppsegern mellan Storbritannien och Kanada.

USA blir tvåa i gruppen efter Sverige och får möta ettan i gruppen med Brasilien och Nederländerna. Tvåan i den gruppen möter tvåan i grupp E.

Brasilien möter Zambia klockan 13.30, samtidigt som Nederländerna tar sig an Kina.

Kvartsfinalerna i OS-fotbollen spelas den 30 juli.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons