gymnastikkortisar

Sport • Publicerad 18 juni 2001

Från botten till SM-guld

GYMNASTIK. Damklassen i truppgymnastik vanns av en helt ny truppförening – Stockholm Top Gymnastics har genom åren i huvudsak gjort sig kända för sina talanger inom artistisk gymnastik.

Och det är också gamla AG-gymnaster som nu satsat på ett trupplag, och så som ny förening fick laget starta i lägsta division, det vill säga division III.

I torsdags kammade STG hem trean med förkrossande majoritet, och i fredags fortsatte trupplaget framgångsmarschen genom att vinna först division II, kvalificera sig för högsta divisionen, och därefter vinna även denna.

I The Winners Final visade Stockholmsgymnasterna samma höga klass, och tog hem segern med lysande totalpoängen 25,85.

Tex nöjd med SM

GYMNASTIK. Även om Gymtex inte hade någon egen trupp på plats i SM så fanns förstås Gymtex eldsjäl Tex Holmgren på plats. Dels för att se dottern Patricia tävla i Motus, dels för att inspireras av gymnastik i toppklass.

– SM i år håller verkligen en hög kvalitet i år. Jag tror aldrig jag sett sådan hög klass på truppgymnastiken som under detta SM, kommenterade Tex.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.