Annons

Häcken lånar Jack Lahne

Jack Lahne, 19, fortsätter sin vagabondliknande tillvaro inom elitfotbollen.
Trots sin unga ålder är han klar för sin fjärde allsvenska klubb.
Anfallaren ansluter till Häcken på lån.
Fotboll • Publicerad 5 mars 2021
Jack Lahne, här i Örebros dress, i duell med och Elfsborgs Jacob Ondrejka. Nu är Lahne klar för Häcken, på lån från Amiens. Arkivbild.
Jack Lahne, här i Örebros dress, i duell med och Elfsborgs Jacob Ondrejka. Nu är Lahne klar för Häcken, på lån från Amiens. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Lahne slog igenom i allsvenskan med Brommapojkarna för några år sedan. Han skrev långtidskontrakt med den franska klubben Amiens, men har de senaste säsongerna dykt upp på lån i både AIK och Örebro.

Nu blir det Häcken. Lånetiden sträcker sig fram till i sommar.

Annons

"Jag är verkligen glad över att få komma till BK Häcken. Det är en bra klubb som spelar en anfallsinriktad fotboll, vilket passar mig perfekt. Jag hade ett bra samtal med Andreas (Alm, tränaren) och han presenterade en bra plan för mig. Det har varit en hel del utlåningar nu men när jag hörde Andreas prata om allting här så kände jag att jag kan hjälpa Häcken och Häcken kan hjälpa mig." säger Lahne till klubbens hemsida.

Sportchefen Martin Ericsson:

"Vi kände att vi var lite för få spelare framåt och ville ha in någon som kan spela på flera positioner. I Jack får vi in en spelare med en väldig speed och han har egenskaper som kan förändra en matchbild. Han kommer med sina kvaliteter att spetsa till truppen och det känns bra att få in den här typen av spelare i BK Häcken."

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons