Annons

Håkan Engström på väg tillbaka till IFK

HANDBOLL I går kunde vi läsa om krisen i IFK Kristianstad. Nu kontrar tränaren Uffe Larsson. – Jag vägrar se negativt på det. Vi kommer att ha det bästa laget under mina år som tränare i klubben, säger Uffe.
Sport • Publicerad 6 juni 2002
Bromöllas storskytt Håkan Engström är på väg tillbaka till Kristianstad – för tredje gången.
Bromöllas storskytt Håkan Engström är på väg tillbaka till Kristianstad – för tredje gången.Foto: Gör comeback i IFK.

Det kommer naturligtvis inte att bli några dyra och spektakulära nyförvärv, men ett antal spelare är tillfrågade och intresserade.

Som Håkan Engström, storskytten i BSK/Bromölla AIK.

Annons

– Jag är väldigt sugen på att prova på division I-spel igen, säger Engström.

Håkan Engström har spelat sex säsonger i IFK Kristianstad i två olika omgångar och är nu alltså på väg mot sin tredje sejour i klubben.

Det är bara en sak som bekymrar honom.

Skriverierna.

– Det är inte roligt att läsa om problemen, men samtidigt kan man inte döma när man inte vet hur det egentligen ligger till, säger Bromöllasonen.

– Jag är intresserad av att gå till IFK, men samtidigt vill man ha ett slagkraftigt lag. Jag vill inte gå dit och sen se att det blir spelarflykt. Uffe Larsson, tränaren som ännu inte är klar för nästa säsong (!), är lugn:

– Min förhoppning är att det löser sig och som jag ser det får vi den bredaste och bästa truppen sedan jag blev tränare i IFK, säger Uffe.

Håkan Engström är ett av namnen han vill se i IFK:s division I-satsning.

– Han är en av dem vi har haft på önskelistan. Han är en intressant spelare som kan bli en mycket bra division I-spelare. Han har ett fruktansvärt bra skott, men han har även ett bra spelsinne och ett bra passningsspel. Det som kanske behövs är lite mer träning och att han blir snabbare i fötterna, säger Uffe.

Vad är det då som säger att Håkan Engström ska lyckas i IFK den här gången när han inte gjort det tidigare? undrar vän av ordning.

Annons

Bromöllas bombkastare har svaret själv.

– När jag kom första gången 1987 var Dragan Mihailovic i klubben. Han var ju ruggigt bra. När jag kom tillbaka 1993 var Lasse Olsson där. Han var inte dålig han heller… jag tror säkert att det kommer att bli annorlunda den här gången, funderar Engström. Men det finns fler skäl till att 31-åringen nu vill testa i högre sammanhang igen.

– Jag tycker att jag presterade en bra säsong i tvåan, knäet känns bättre och jag har tappat 15-18 kilo sedan säsongen startade, förklarar Engström.

När den gångna säsongen inleddes vägde Håkan Engström 124 kilo.

Nu visar vågen 106 kilo.

– Jag har tänkt plocka fyra-fem kilo till och just viktminskningen har väl också bidragit till att knäet blivit bättre.

Håkan Engström ådrog sig en allvarlig knäskada 1991 när han spelade i Tyresö. Korsband, menisk och ledband gick sönder och det är först nu han är mer eller mindre återställd. – Hundra är det inte, men man har lärt sig leva med det på något vis, säger Engström.

Skytten från Bromölla ingår i IFK:s planer för kommande säsong och om Uffe Larsson får som han vill blir det ytterligare fyra-fem nyförvärv.

– Vi behöver en målvakt, en högersexa och sedan har vi två spelare till på nio meter på gång, säger Uffe. Det är ingen hemlighet att det handlar om Karlshamns Martin Jönsson (Mattias lillebror) och H 65:s Niklas Olsson på nio meter.

– När det gäller högersexan har jag ett namn som är klart till 90 procent.

Av Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons