Annons

Hallå där

Sport • Publicerad 27 september 2003

Kjell

Persson

Annons

ordförande i BK Ore.

Aktuell:Fick i våras idrottens högsta utmärkelse, RF:s förtjänsttecken i guld.

Nu är det dags igen för klubbens stortävlingar?

– Ja, på lördag avgörs första rankingtävlingen av fem. Dessa ligger till grund för seedningen på SM. Från början hette tävlingen Ores säsongstarttävlingar men sedan några år kallar vi den för Ores elitsamling.

Det är en gammal tävling?

– Ja det är Sveriges äldsta inbjudningstävling för seniorer. Vi startade upp den 1961. Under många år höll vi till i Gymnastikbyggnaden där vi ett år med massor med deltagare höll på till halv tolv på natten, trots att vi hade två mattor. Men de var mindre än dagens.

Hur stort är intresset i år?

– Vi har ett 60-tal anmälda från 15 klubbar. Flest har Örgryte med tolv deltagare, bland annat Urban Holm, San Pedro, Johan Eurén samt Jakob Cedergren, tidigare Klippan. ÖIS blev bästa klubb i fjol och siktar nog på en upprepning.

– Vidare har den danska klubben Thor anmält sex man. Eslövs AI har också sex och Sparta kommer med Niklas Lövkvist. Vi ställer själva upp med sju-åtta.

Andra lokala klubbar som deltar?

Annons

– BK Viking har fyra med Johan Berglund och Robin Liljegren i spetsen, och vidare kommer Tyringe med Fredrik Blom och BK Trim med Zakarias Tallroth.

Hos oss debuterar Emanuel Persson från Klippan och Johan Lundin från Osby.

Vilken klass är störst?

– Det är 66 kg med 16 deltagare, samt 74 kg med tio och 84 kg med åtta. Det blir de sju internationella klasserna man tävlar i.

Bertil Åkesson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons