Annons

Hallå där Helena Konu

Sport • Publicerad 6 september 2003

Det är dags att byta ansikte i spalten Tusenlappen där en travintresserad spelare får chansen att försöka förvalta 1000 kronor på bästa sätt.

I lördags blev det nämligen tack och adjö för spelaren Lars Skoglund som hade satsat sina sista slantar på hästen Saddle Brook som dock svek hans förtroende.

Annons

Lars lyckades hålla liv i sin tusenlapp i knappt fyra månader.

Återstår att se om nästa spelare lyckas bättre med tusenlappen.

Hallå där, Helena Konu, vem är du?

– Jag ansvarar för spelbutiken på A-livs i Fjälkinge.

Hur har du fått ditt travintresse?

– Jag har alltid varit intresserad av hästar och red mycket när jag var liten. Numera händer det någon gång att jag rider islandshästar, men travintresset har kommit de sista 7-8 åren. Till att börja med var det mer intresse än kunskap, men när jag började i spelbutiken för 3-4 år sedan var jag tvungen att lära mig.

Ser du trav "live" också?

– Jag är på Jägersro ganska regelbundet och ska förstås ner nu under Derbyhelgen. På sommaren blir det också ofta besök på Halmstadstravet eftersom vi har sommarstugan i närheten.

Vad är du för slags spelare?

– Jag är absolut ingen fegspelare. Jag spelar nästan aldrig en häst som står under fem gånger pengarna. Problemet i den här spalten är att jag tvingas spela på fredagen och då kan ju förstås oddset sjunka före start.

Annons

Några storvinster i bagaget?

– Vi turas om att spela i butiken. Jättevinsten har inte kommit än men tre gånger har vi vunnit runt 40000 kronor.

Joachim Stenbäcken

FaktaHelena Konu

Ålder:33 år.

Familj:Sambon Martin Bergh, döttrarna Matilda och Maja.

Bor:Hammar.

Yrke:Arbetar A-livs i Fjälkinge.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons