Hallå där! Maria norberg

Hallå där! Maria Norberg, dubbel silvermedaljör för KSLS i 45-49 årsklassen i Masters-VM som avgörs i Göteborg den här veckan.
Sport • Publicerad 4 augusti 2010

Silver på både 50 fjäril och 50 meter frisim. Berätta!

– Ja, det är jätteroligt. På 50 fjäril blev det dessutom ett nytt svenskt rekord så det var kul. Jag simmade ganska fort tillbaka i tiden och jag har väl aldrig slutat simma riktigt. Så jag ligger bra till konkurrensmässigt.

Konkurrensen är tuff. Hur stort är Masters-VM egentligen?

– Oj, det är jättestort. Här är över 7500 deltagare från USA, Italien, Ryssland, Japan... ja, hela världen egentligen. 76 olika länder tror jag det var som fanns representerade. Så det är väl ganska tuff konkurrens, det kan man inte sticka under stol med.

Blir det fler medaljer innan veckan är slut?

– I morgon (läs: i dag) är det ju lagkappen och vi ligger faktiskt ganska bra till med KSLS. Sen får vi se, jag har aldrig simmat VM förut. Men jag styrketränar ganska ofta och simmar en gång i veckan. Jag har en bra grundteknik som gör att jag ligger bra till.

Robin Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.