Annons

Hammarby hoppas på fjärdeplatsen

Besöket på Örjans vall slutade med 0–0 och bara en poäng för Hammarby vars drömmar om Europa blir allt mer avlägsna.
Fotboll • Publicerad 28 november 2021
Hammarbys målvakt Oliver Dovin hyllades av tränaren.
Hammarbys målvakt Oliver Dovin hyllades av tränaren.Foto: Anders Bjurö/TT

Han kom in vid ett läge då Hammarby var i kris och bara tagit åtta poäng på elva matcher. Under säsongens andra hälft har klubben trots allt kunnat drömma om Europa.

Med det sagt var Milos Milojevic missnöjd med att det bara blev en poäng i bortamötet med Halmstads BK.

Annons

– Det är en match där inget av lagen är nöjda med resultatet, en vintermatch som är mer en fajt än fotboll. De är närmre att göra 1–0 än oss och de sista tio minuterna är det ingen fotboll jag gillar, det är kaos.

– En poäng spelar ingen roll för oss, och hjälper oss inte i den kampen vi vill ta; den om Europaplatsen. Samtidigt skapade de mer än oss och vi måste vara glada över att vi inte släpper in något mål. Oliver Dovin i målet gör en fin match och visar att han är en kvalitetsmålvakt. Vi sa att han skulle vara vår förstemålvakt inför bortamötet mot Elfsborg, sedan hade han otur och blev skadad. Fortsätter han som han gör nu så kommer han vara vår förstemålvakt nästa år.

Men det fina målvaktsspelet var inte mycket till tröst. Oavgjort innebar att Hammarby inte längre kan nå den tredjeplats som garanterar Europaspel.

– Det är viktigt för klubben, för supportrarna och spelarna. Det är viktigt för alla. Spelar man eller är tränare för ett mellanbra svenskt lag så är man inte så intressant för internationella klubbar. Men spelar du ute i Europa så ser alla dig och du får en möjlighet att visa upp dig och utvecklas, säger Milojevic.

– Nu får vi hoppas på fjärdeplatsen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons