Hammarby kommer till beachhandbollen

I lördags säkrade Hammarby sin andra raka SM-titel i handboll. Nu kan Bladetsporten avslöja att svenska mästarna kommer till Åhus och beachhandbollen i sommar.
Sport • Publicerad 11 maj 2007

– Vi har meddelat Mats att vi kommer, sen är det knappast troligt att hela truppen kan närvara. Vi har återsamling på tisdag och då ska vi ta upp frågan, säger Staffan Olsson, som naturligtvis inte slutat fira SM-guldet.

– Jag klev precis av Ålandsbåten. Tillsammans med ett antal av våra sponsorer har vi firat i 24 timmar, även om jag själv inte orkade hela natten. Man börjar bli gammal, säger Staffan.

34– 22 i en SM-final. Det var uppvisning. Hur många gånger har du sett finalen?

– Vi hade fest i söndags och då såg vi den gemensamt hela laget. Det är enda gången, säger Staffan som ryser när han tänker på inramningen.

– Ett minne för livet. Två av mina bästa kompisar från Tyskland var på plats i Globen, och de hade aldrig varit med om maken. Efter firandet kommer det en vardag.

Och Hammarby har inga planer på att kliva ner från tronen.

– Vi får behålla i stort sett hela truppen, och med ett par förstärkningar så får vi ett riktigt bra lag även nästa säsong, säger Staffan som gästar Åhus för fjärde året i rad.

– För barnen så är beachhandbollen höjdpunkten på året, och jag klagar inte jag heller. Det är rolig handboll, och en avslappnad stämning. Blir det sen sånt väder som förra året så kan det inte bli bättre.

Någon påstod att Hammarby skulle ligga på träningsläger i Åhus. Stämmer det?

– Inte i år, men på lite längre sikt är det inte alls omöjligt. I år blir det dock för tidigt, spelarna har ledigt juli månad ut och sen kör vi igång på allvar 1 augusti. Det är inte bara SM-guldet som ska försvaras. Bajen tänker lyckas även i Europa.

– Personligen var jag grymt besviken att vi inte gick vidare från gruppspelet redan den här säsongen, men jag är övertygad om att spelarna lärde sig mycket av Europaäventyret, säger Staffan och nämner spelare som Patrik Johansson. Och Erik Höglund.

– Som Erik spelat i vår är han en blivande landslagsman.

Stjärnan Lukas Karlsson försvinner till Danmark.

– Vi ska ersätta Lukas. Om det sen blir någon spelare inom landet eller vi hittar något utomlands återstår att se.

Målvakten Janne Ekman och mittsexan Lasse Arvidsson får inte förnyat kontrakt, medan Espen Nygård flyttar hem till Norge.

Men resten av truppen stannar. Landslagsmannen Tobias Karlsson valde nyligen att förlänga kontraktet med Hammarby.

– Tobbe är jätteviktig för oss, både framåt och bakåt.

Ekmans ersättare heter Lars Olav Olaussen, norsk landslagsmålvakt.

– Han kommer att ge Mikael Jansson en hård fight om vem som ska stå, säger Staffan som själv signerat ett nytt tvåårskontrakt.

THW Kiel får alltså vänta.

– Ha, ha, jag har mycket kvar att lära och det är inte alls säkert att jag blir tränare för en proffsklubb. Jag känner mig ganska cool, och är nöjd med tillvaron i Hammarby. Sen får man se vad som händer den dagen barnen har gått ut skolan.

Patric Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.