Annons

Hammarbys styrelse backar

Sport • Publicerad 20 september 2003

Protesterna blev för många. Hammarby Fotbolls styrelse tog på fredagskvällen tillbaka beslutet att utestänga Kennedy Bakircioglü och Mikael Andersson från vidare spel i allsvenskan.

– Klart man är lite förvånad. Men det är starkt av styrelsen att kunna ändra sig, säger Mikael Andersson efter beslutet.

Annons

Det var i onsdags, dagen efter derbyförlusten mot Djurgården, som Kennedy Bakircioglü och Mikael Andersson stängdes av från alla matcher tills vidare på grund av att de inte skrivit på nya kontrakt. Men efter möten med tränarna och spelarrådet på fredagen beslöt styrelsen att dra tillbaka sitt beslut.

–Vi har inte varit tillräckligt tydliga på att tala om vilka principer som gäller vid kontraktsförhandlingar. Det leder till att det just nu bara finns förlorare. Vi i styrelsen väljer därför att vara prestigelösa i den aktuella "affären", säger Hammarby Fotbolls ordförande Jan Friedman i ett pressmeddelande.

–Som jag känner så drar vi ett streck över det här nu. De har visat storhet som har tagit tillbaka avstängningen, säger Mikael Andersson.

Fredagens beslut innebär att tränaren Anders Linderoth kan disponera Bakircioglü och Andersson i måndagens viktiga match mot Halmstad på Söderstadion.

–Starkt gjort av styrelsen att återta sitt beslut. Det visar på stort ledarskap, säger Anders Linderoth (TT)

FOTBOLL KRISTIANSTAD
FOTBOLL
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons