”Han snittade upp halva låret på mig”

FOTBOLL Vårsäsongen i Bundesliga kunde ha börjat bättre för Jörgen Pettersson. Wolfburgbacken Claus Reitmaiers dobb skar som en kniv genom låret. –Han snittade upp halva låret på mig – och jag ser det inte som en olyckshändelse, säger Kaiserslauternproffset, som fick sys med 10-15 stygn.
Sport • Publicerad 29 januari 2001

Pettersson skadade sig fyra minuter före slutsignalen. Det var i en luftduell med förre Kaiserslauternspelaren Reitmaier.

–Han satsade våldsamt och stämplade mig med dobben när vi var i luften, säger Jörgen i telefon till TT.

Pettersson föll till marken med stora smärtor.

–Det gjorde jäkligt ont. Först trodde jag det bara var en lårkaka, men så såg jag såret och hur det pulserade. Det var riktigt otäckt.

Reitmaiers dobb hade snittat upp ett drygt tio centimeter långt sår på Petterssons lår.

–Och ganska djupt också, man såg muskeln i låret.

Läkare fick sy ihop Pettersson på plats.

–Jag fick bedövning i omklädningsrummet och syddes med 10-15 stygn, berättar Jörgen, som menar att Reitmaier avsiktligt försökt skada honom.

–Jag hade ett friläge bara någon minut innan där han var på mig. Det var väl en liten filmning där och det blev lite bråk. Jag tror han ville ge igen för det.

–Jag tycker det är konstigt att han inte ens fick ett gult kort.

Den mållösa matchen, där lagen fick en varsin spelare utvisad, spelades under vidriga väderförhållanden. Snön föll tungt över Fritz-Walter-stadion.

Och Pettersson var inte den enda hemmaspelaren som skadades. Lagkamraterna Miroslav Klose och Olaf Marschall tvingades också lämna planen.

–Det var verkligen en tuff match. Klose fick hjärnskakning och Marschall fick också sys, berättar Jörgen.

Pettersson, som spelade i anfallet, får nu vila i minst två veckor.

–Synd. Det var länge sedan jag fick spela på topp och jag tyckte det gick jäkligt bra. Vi förde spelet hela matchen.

–Jag hade ett friläge i första halvlek, men blev neddragen och de fick en utvisad.

Pettersson har dock inga planer – som Pär Zetterberg – att göra comeback i landslaget.

–Nej. Förbundskaptenerna har ringt någon gång, men jag har inte varit hemma. Och jag står fast vid det jag har sagt, jag vill koncentrera mig på Kaiserslautern. Patrik Andersson spelade hela matchen när Bayern München vann med 3–2 mot Bochum hemma på Olympiastadion. Men det tyska mästarlaget hade stora problem med tabelljumbon.

Stor matchhjälte blev lagkaptenen Stefan Effenberg som gjorde två av Bayerns mål, segermålet kom i den näst sista matchminuten.

Av Lars Markusson, TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.