Hanaskog räddade en poäng i slutminuten

Först långt in i den fjärde matchen kunde IFK Osby göra sitt första mål i årets seriespel. Ett mål som blev inledningen till den andra oavgjorda matchen – 2–2 (0–1) mot Hanaskog.
Sport • Publicerad 6 maj 2005

Men det var ytterst nära – bara en halvminut – från att hemmalaget fixat tre poäng. Först under sista minuten kunde gästerna få in kvitteringen sedan inhopparen David Juntikka nickat in kvitteringen.

– Trots allt är jag besviken sedan vi tagit en motiverad ledning och haft ett klart spelövertag efter pausen, menade Hanaskogstränaren Jörgen Olofsson.

Mycket hände inte första halvan av första halvleken. Kring knappa halvtimman visade Jonas Mårtensson sin skottstyrka i vänstern och strax efter slarvade Osby bort en frispark i farligt läge. Under femminutersperioden sköt Andreas Johnsson utanför i bra läge innan Jonas Mårtensson satte dit årets mål i Osby. Med vänstern fick han en fullträff utifrån höger, cirka 30 meter från mål. Ingen målvakt i världen hade klarat den pärlan.

– Ett härligt mål. Annars finns jag mestadels på andra sidan av planen. Synd att vi inte klarade vinna matchen. Det hade vi behövt för att tillhöra toppen. Men det är alltid svårt i Osby, så kvitteringen kom ändå att sitta bra, säger Jonas.

Sex minuter in i andra halvlek kom så äntligen årets första mål för Osby. Mitt i röran framför Jonas Osberg fladdrade bollen omkring innan Ebire Oyebanji fick pannan på bollen. Men inte nog med det, två minuter senare kom andra hemmamålet genom vasse och snabbe Rasmus Lundin.

Sedan var det gästerna som hade boll mest. Sebastian Olofsson och Otto Evesson hade jättelägen. Liksom Osbys Robin Karlsson som i stället för att skjuta spelade en offsidelöpande Peter Olsson.

– Även om inte delad pott var orättvist, så var det hårt att tappa. I synnerhet som målet kom när matchen var slut tyckte hemmatränaren Bengt "Emil" Andersson.

Richard Jönsson

Matchfakta

IFK Osby–Hanaskogs IS 2–2 (0–1)

Målen:0–1 (35) Jonas Mårtensson, 1–1 (52) Ebie Oyebanj, 2–1 (54) Rasmus Lundin, 2–2 (89) David Juntikka.

Domare:Martin Gustavsson.

Publik:127.

FOTBOLL OSBY
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.