Annons

Hanaskog räddadeen poäng mot Osby

Striden om att slippa kvalspela fortsätter i fyran. En ny oavgjord blev det när Osby hemma spelade 1–1 (1–0) mot Hanaskog. Knappast någon toppmatch precis.
Sport • Publicerad 2 september 2003

För det fordras två lag. För trots delad poäng så näst intill totaldominerade hemmalaget matchen. Men så är det detta med att målen räknas och avgör.

– Måste erkänna att jag är glad för denna poäng säger Hanaskogstränaren Fredrik Johansson. – För så dåliga som vi var i dag och med endast några grabbar som jobbade ordentligt så var vi illa ute. Nu fick hela försvaret slita ordentligt.

Annons

Osby rullade boll större delen av matchtiden. Framför allt i första halvlek Då kom också 1–0 genom Mattias Nilsson som lyfte en boll över utrusande Joel Ringström. Och där Muamer Redzovic var nära få in en målvaktsretur.

Dess emellan gjorde Osbymålvakten Mikael Pettersson en ordentlig räddning. Ett enda skott hade Hanaskog på denne debutant i hemmamålet.

Mikael fick göra sin första match som målvakt. Ty under uppvärmningen skadade Ola Svensson sig och Osby kom i nödläge. Det fick Mikael Pettersson lösa och gjorde så mycket bra.

– Ingen skugga faller på Mikael, menade också Osbytränaren Ola Lundin.

– Men med det spelövertag vi hade så skulle vi självklart vunnit matchen.

Lite omständliga var allt hemmagrabbarna. Men ett par genomlöpningar av Muamer Redzovic borde suttit där. Men Joel Ringström i gästernas mål var obeveklig.

Detta kring halvtimman. Men strax innan hade Mattias Nilsson bollen i stolpen.

Då händer sånt som brukar hända. Det sämre laget gör mål. Det var snabbe Tomas Mårtensson som hann upp bollen vid stolproten och gjorde 1–1. Då hade också gästerna en bra frispark som Sebastian Olofsson höll på att nicka i mål. Det var de enda tillbuden Hanaskog hade i matchen. Men det räckte till poäng. Annars var det inte mycket hemmaförsvaret släppte till. Ramstarkt med Per Sahlin som stor dominant. Liksom Tomas "Tjing" Svensson hos Hanaskog.

Richard Jönsson

Matchfakta

Annons

IFK Osby – Hanaskog IS 1–1 (1–0)

Målen:1–0 (22) Mattias Nilsson. 1–1 (86) Tomas Mårtensson

Domare:Kenth Lindfors

Publik:210

FOTBOLL OSBY
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons