Annons

handbollsnotiser

Sport • Publicerad 27 september 2003

HANDBOLL. I Helsingborgsklubben Olympic/Viking börjar man om på ny kula och satsar ungt med egna juniorer i centrum.

– Vi har ett ungt lag. De flesta gamla är väck och vi har i princip förlorat hela förstasexan från i fjor, säger nye tränaren Mikael Levin.

Annons

Helt utan rutin är dock inte laget då man fått tillbaka tre rutinerade spelare med förflutet i klubben. Vi tänker på Patrik Larsson som gör comeback från farmarlaget, Martin Holmqvist som gör comeback efter skada och Niklas Olofsson som också är fit for fight, detta efter knäproblem. Niklas har tidigare spelat i Brännan där han vann den interna skytteligan. Men framför allt satsar O/V ungt.

– "Vi vill bygga för framtiden och satsar på våra juniorer som är födda 85–86. De är ruskigt bra, hälsar Mikael Levin. HANDBOLL. Trots att man låg i elitserien i fjor ligger Wasaiternas nye tränare, klubbens mångårige ledare Thomas Willram, lågt inför seriestarten.

– Vi har inte ekonomi att ta den snabba vägen tillbaka. Vi är enbart glada för att det inte blev den spelarflykt som vi hade befarat efter degraderingen. Tror att vi blir ett mittenlag, säger han.

Thomas har tagit över som tränare tillsammans med fjorårets assisterande tränare Magnus Lindqvist efter islänningen Gudfinnur Kristmansson som dubblerade då han också var spelare. Förutom Gudfinnur, som inte fick nytt kontrakt, har Wasaiterna tappat Robert Goude, också han en niometersspelare. Men här har Wasaiterna hittat en fin ersättare i Daniel Jarneström som efter tre år i andra klubbar återvänder till klubben. HANDBOLL. Trots att Kroppskultur tagit steget upp i elitserien har Uddevalla också i år ett lag i ettan – detta sedan lillebror Uddevalla HK avancerat i seriesystemet.

Men trots att Uddevalla tog "köksvägen" till ettan (tvåa efter Heid i tvåan, därefter kvalseger mot RP) räds inte klubben debuten i ettan.

– Det är första gången vi är uppe i ettan, det rann på rätt bra i slutet av förra säsongen och hade sen lite tur i kvalet. Men jag tycker det ser rätt hyggligt ut och vi har en förhoppning att vi skall klara oss kvar utan att kvala, säger klubbens tränare Bengt Karlsson.

Och Bengt har onekligen fog för sin optimism.

Laget har kunnat förstärka med en handfull spelare, bland annat fler från division II–klubben Orust som lagt ner verksamheten – och har också gjort väldigt bra träningsmatcher.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons