Annons

Hannes Öhman glänste

Sport • Publicerad 30 april 2001

INNEBANDY. Hannes Öhman hade en lyckad match när Finland vann över Schweiz i Qpoolen i helgen. Han gjorde tre mål och blev matchens bäste målskytt.

Många av de som kommit till Qpoolen för att se matchen mellan Schweiz och Finland hade nog hoppats på att få se Finlands skyttekung Mika Kohonen. Kohonen som till vardags spelar i Balrog i den svenska elitserien i innebandy slog denna säsongen ett makalöst rekork. Han gjorde 107 poäng och slog det gamla poängrekordet i elitserien med hela 48 poäng.

Annons

Men Kohonen var tvungen att stå över matchen mot Schweiz på grund av magsjukdom.

I Kohonens frånvara var hans lagkamrat i Balrog Hannes Öhman riktigt het. Han gjorde tre mål, en assist och blev utsedd till Finlands bäste spelare i matchen.

Matchen var annars en ganska seg och händelsefattig tillställning. Efter den första perioden stod det 1-1, innan Finland i den andra perioden avgjorde genom att göra sex mål.

I den sista perioden gjorde Finland ytterligare två mål och fastställde slutresultatet till 9-1.

matchfakta

Schweiz–Finland 1–9 (1-1, 0-6, 0-2)

Schweiz: Peter Bigler. Finland: Hannes Öhman 3, Mikko Jokela 2, Jaakko Hintikka, Esa Jussila, Sami Tuulola, Vesa-Matti Virtanen.

Publik: 642.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons