Här kan nacken spänna av

Låsningar i ryggen eller nackspärr? Då kan ett besök på Carinakliniken vara väl värt mellan matcherna.
Sport • Publicerad 12 juli 2008

Möjligheten till friskvård och massage mellan matcherna har aldrig varit så bra tidigare på Åhus Beachhandboll Festival.

– Jag fick in en spelare som knappt kunde gå in i tältet. Efter behandling spelade han match direkt och sen gick han in och tackade mig, berättar Carina Göransson, som har ett eget tält centralt på området.

Förutom massage finns det möjlighet till behandling i en maskin som kallas"Silen–chi". Den löser upp spänningar, förbättrar blodcirkulationen och ökar energiflödet genom kroppen. Maskinen har visat sig vara ett smärre underverk för spelare med låsningar i ryggen eller nackspärr, något som har uppmärksammats av sjukvårdarna på området.

– Sjukvårdarna kom till mig ifjol med spelare med ryggproblem och de kunde inte tro att patienterna kunde bli så bra med en så enkel metod. De kallade maskinen för Jesus (!) och har själva köpt in en sådan till årets turnering, säger Göransson.

Carina Göransson planerar att ha öppet varje dag fram till nio–halvtio på kvällen och räknar med ökad anstormning mot slutet av nästa vecka när äldre spelare träder in i turneringen.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.